Hybride systemen

DUURZAME ENERGIE GECOMBINEERD MET CONDENSERENDE TECHNIEK

Zo bewust mogelijk omgaan met het milieu en tegelijkertijd niets inleveren op het comfort. De hybride systeemoplossingen van A.O. Smith maken maximaal gebruik van duurzame energieopwekking om het milieu te ontzien en combineren dat met gas of elektriciteit om het gewenste comfortniveau te behalen.

Op dit moment is de technologie nog niet voldoende ontwikkeld om een warmwaterinstallatie helemaal te voeden met duurzame energie. A.O. Smith lost dat op met een hybride systeem. Daarbij wordt de energie deels opgewekt door duurzame bronnen zoals de zon en deels door fossiele brandstoffen.
Duurzame energie gecombineerd met condenserende (HR) techniek. Een condenserende boiler haalt het hoogste rendement door een optimale verbranding van de gebruikte energie, maar ook door het onttrekken van de laatste restwarmte uit de rookgassen. Een rendement van 109% is heel gebruikelijk voor de condenserende boilers van A.O. Smith.

Voorbeelden van hybride systemen van A.O. Smith zijn:
SGE – zonneboiler
SGE is een condenserende HR-zonneboiler met geïntegreerde warmtewisselaar ten behoeve van de zonne-energie. De compacte opstelling is standaard geschikt voor installaties tot 15 zon-thermische collectoren. De toegepaste condensatietechniek garandeert een hoog gebruikscomfort en een maximale zonnebijdrage. Eén besturing stuurt de gehele zonne-installatie aan. Het opwekkingsrendement voor de EPC-berekening is 94%. De SGE komt in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA).

SGS + IT – zonneboiler met voorraadvat

SGS HR condenserende zonneboiler gecombineerd met een voorraadvat met warmtewisselaar. Via de geïntegreerde intelligente besturing wordt een maximale zonnebijdrage gegarandeerd met behoud van het warmwatercomfort. Zonne-energie wordt ook overgedragen aan het water in het vat van de SGS waardoor de duurzame energie maximaal wordt ingezet. Het opwekkingsrendement voor de EPC-berekening is 96%. De SGS komt in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA).

DRE + IT

Een elektrische boiler gecombineerd met een voorraadvat met warmtewisselaar gekoppeld aan zon-thermische panelen. Daarmee wordt het water door de zon voorverwarmd en vervolgens door de elektrische boiler op de juiste temperatuur gebracht. Je gaat dan heel efficiënt om met de elektriciteit die nodig is voor je warmwatervoorziening.

Alle A.O. Smith zonnecollectorsystemen zijn leverbaar met en zonder terugloopsysteem.

Kijk voor meer informatie en producten op: www.aosmithinternational.com/nl/