Ventilatie met WTW

NU IN ELKE WONING MOGELIJK ZONDER TOEVOERKANALEN

Excellente lucht in huis zonder toevoerkanalen? Brink Climate Systems presenteerde op de afgelopen VSK het Multi Air Supply systeem; een nieuw ventilatiesysteem dat ventilatie met warmteterugwinning (WTW) nu in elke woning mogelijk maakt doordat toevoerkanalen achterwege kunnen worden gelaten.

WTW-unit is de basis

De basis van het Multi Air Supply systeem is een centraal balansventilatiesysteem met WTW, zoals de Flair van Brink. Het unieke aan dit systeem is dat de lucht vrij in de centrale hal of overloop (trapkolom) wordt ingeblazen, dus zonder toevoerkanalen. Dankzij een compacte en actief op CO2-gestuurde Indoor Mixfan, die wordt geplaatst boven of naast de deur van iedere verblijfsruimte, wordt ‘gebruikte’ lucht uit de ruimte weer naar de trapkolom afgevoerd. De verse lucht stroomt vanuit de trapkolom via de spleet onder de deur de verblijfsruimte in. De CO2-sensor in de hal meet continu de luchtkwaliteit en bepaalt de hoeveelheid verse buitenlucht die via de WTW-unit toegevoerd wordt. De afzuiging uit keuken, badkamer en toilet wordt conventioneel uitgevoerd met (bestaande) afvoerkanalen.

Stille werking

Het Multi Air Supply systeem werkt zonder toevoerkanalen en heeft dus weinig weerstand te overbruggen. Bovendien wordt per ruimte op maat geventileerd. Dit komt ten goede aan het energieverbruik, maar ook aan het geluidsniveau dat een ventilatiesysteem voortbrengt. Ondanks dat in elke verblijfsruimte een kleine ventilator in de vorm van de Indoor Mixfan is ingebouwd, is het systeem veel stiller dan conventionele ventilatiesystemen. Met het Multi Air Supply systeem blijft de installatie ruim binnen de eis uit het Bouwbesluit en kan de bewoner volop genieten van een gezond en prettig binnenklimaat met voldoende verse lucht.