Alles-in-één

WARMTEPOMP ZONDER BUITENUNIT

De NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp biedt gasloos en duurzaam comfort zonder buitenunit. Met ventilatielucht als bron is er geen buitenunit of grondboring nodig. De alles-in-één warmtepomp zorgt voor ventilatie, warmte én warmtapwater en is een duurzame totaaloplossing voor All-Electric woningen.

Eenvoudige installatie
Dankzij de NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp is een cv-ketel of gas overbodig. De modulerende warmtepomp gebruikt ventilatielucht, eventueel aangevuld met buitenlucht, als bron. Een buitenunit en grondboring zijn hierdoor niet nodig, waardoor de warmtepomp eenvoudig en snel te installeren is. De NIBE S735 is een complete én zeer compacte oplossing met een vloeroppervlak van slechts 60 x 62 cm. Alle componenten, inclusief het expansievat en de cv-overstort, zijn geïntegreerd in het toestel en achter een mantel weggewerkt. Hierdoor zijn ze vanaf de voorzijde van de warmtepomp gemakkelijk bereikbaar voor servicedoeleinden en wordt de installatietijd aanzienlijk verkort. De NIBE S735 kan ruimtebesparend in een nis worden opgesteld. Ook kan het toestel gesplitst worden en in twee delen naast elkaar of op twee verschillende verdiepingen geplaatst worden voor meer flexibiliteit bij de installatie.

Duurzaam én krachtig
Deze alles-in-één oplossing zorgt voor het verwarmen van de woning, mechanische ventilatie (inclusief warmteterugwinning) en ruim voldoende warmtapwater dankzij de geïntegreerde 180 liter boiler. Met een modulerend compressorvermogen van 1,1 tot 6,4 kW heeft de nieuwe NIBE S735 een flink vermogen waardoor een woning snel warm is. Het is zelfs mogelijk om het vermogen verder aan te vullen door middel van een intern elektrisch element van 2 tot 9 kW. Door het modulerende karakter van de compressor is een diepe uitkoeling van de ventilatielucht mogelijk waardoor geen extra ventilatie benodigd is.
Het toestel maakt gebruik van het duurzame, natuurlijke koudemiddel propaan (R290) waardoor de NIBE S735 een lage impact heeft op het milieu. Mede hierdoor heeft de warmtepomp het hoogste energielabel A+++ voor verwarming en energielabel A voor tapwater. De NIBE S735 is nu verkrijgbaar met maar liefst € 3.000,- ISDE-subsidie.

Geschikt voor iedere woning
Met een zeer breed temperatuurbereik tot 69°C is de NIBE S735 toepasbaar in combinatie met alle afgiftesystemen zowel vloerverwarming als radiatoren. Dankzij de hoge aanvoertemperatuur is het niet noodzakelijk om de bestaande radiatoren te vervangen. Hierdoor is de overstap naar All-Electric voor consumenten minder ingrijpend. Deze combinatie van eigenschappen maakt de NIBE S735 zeer geschikt voor All-Electric installaties in nagenoeg iedere woning: nieuwbouw én bestaande bouw.

Bijzonder stil
De nieuwe NIBE S735 is ontworpen met het oog op een laag geluidsniveau en is daardoor bijzonder stil. Het geluidsniveau van deze warmtepomp is slechts tussen de 36 en 49 dB, dat is te vergelijken met een koelkast. Daardoor is de warmtepomp ook zeer geschikt voor appartementen.

Slimme energiebesparende
opties
Van ingebouwde slimme functionaliteiten zoals Smart Price Adaption en Smart Grid-afstemming: de NIBE S735 heeft het allemaal.
Het myUplink-platform biedt snel overzicht van de status van de warmtepomp en verwarming in de woning. Dit biedt uitgebreide mogelijkheden voor installateurs, monteurs of beheerders voor monitoring, uitlezing en bediening – ook op afstand. De draadloze myUplink-sensoren meten bovendien CO2 en relatieve vochtigheid voor vraaggestuurde ventilatie. De combinatie van efficiëntie, comfort én innovatie maakt de NIBE S735 een slimme keuze voor consumenten én installateurs.