Experimenteren

RENSON OPENT GLOEDNIEUW CONCEPT HOME IN WAREGEM

Vlakbij haar hoofdkantoor aan de E17 heeft Renson het Renson Concept Home geopend. Achter de façade van een moderne gezinswoning gaat een heus testcentrum schuil, waar de Waregemse fabrikant van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ in levensechte omstandigheden kan experimenteren en monitoren.

Het Concept Home is in de eerste plaats een ‘real life’ testomgeving – op termijn mét bewoners – waar tal van data uit de praktijk kunnen worden verzameld. Die data zijn van onschatbare waarde voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe technieken, en om realistische doelstellingen te kunnen stellen op het gebied van energie-efficiënt, gezond en comfortabel wonen.
“Deze woning is bijvoorbeeld uitgerust met maar liefst drie verschillende ventilatiesystemen om die onder exact dezelfde omstandigheden te kunnen vergelijken”, geeft CEO Paul Renson een voorbeeld. “Maar ook om oververhitting binnenshuis tegen te gaan, zijn de nieuwste snufjes geïntegreerd.”

Schoolvoorbeeld van Bijna-Energieneutraal-Bouwen (BEN)

Het Renson Concept Home is ook een ‘experience center’ dat opengesteld wordt voor professionele klanten (architecten, installateurs, studiebureaus, …): een schoolvoorbeeld van BEN-bouwen met de nieuwste technieken voor de beste binnenluchtkwaliteit, comfortabele binnentemperaturen en aangenaam buitenleven. Hier is te zien hoe het intelligent inzetten van duurzame, natuurlijke elementen als licht en lucht op een duurzame manier bijdraagt tot gezond wonen, maar ook het beste comfort creëert.

Uitgelezen kans

Ten slotte is dit Concept Home voor Renson de uitgelezen kans om te tonen hoe ver het vandaag kan gaan in innovatie. Het is opgebouwd rond bestaande totaalconcepten maar biedt tegelijk ook al ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Dit Concept Home biedt ons de kans om te experimenteren met nieuwigheden die inspelen op de snel veranderende architecturale facetten van bouwen en verbouwen”, aldus nog Paul Renson.