Modulaire luchtverdeling

Modulair luchtsysteem

Energieneutraal wonen in een gezond binnenklimaat

Het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem is een innovatief en modulair systeem, dat geschikt is voor alle mechanische ventilatiesystemen met of zonder warmteterugwinning. De eenvoudige koppeling van ronde en halfronde kanalen geeft u optimale ontwerpvrijheid. Dit maakt Air Excellent geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen.

In ons streven om onze woning te transformeren naar een energieneutrale woning krijgen we steeds meer te maken met dikke isolatiepakketten en hogere luchtdichtheidseisen, en dat geldt ook voor nieuwbouw. Ventilatie voor een gezond binnenklimaat is daarbij essentieel. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem van Ubbink koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat! De innovatieve koppelstukken garanderen een luchtdichte aansluiting, zonder toepassing van tape. Met Air Excellent brengt u eenvoudig de flexibele luchtkanalen naar de ventilatiepunten in de woning. Door deze luchtkanalen zonder aftakkingen kent het Air Excellent systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dit zorgt voor een lager energiegebruik en geluidsniveau!

Inregeling en berekening

U kunt kiezen uit de 800 Serie luchtverdeelkasten en de compacte 200 Serie luchtverdeelkasten voor beperkte installatieruimte. Met behulp van restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast regelt u het systeem in. Met het gratis Ubbink rekenprogramma www.aeconfigurator.nl berekent u de inregeling van het systeem al achter de tekentafel! Hiermee stelt u eenvoudig het kanalensysteem met de daarbij behorende weerstanden, inregelstanden en materiaal uittrekstaat samen.

Meedenken

Als installateur sta je er niet alleen voor. Van oriëntatiefase tot en met uitvoeringsfase begeleidt Ubbink desgewenst uw project. Ubbink denkt mee over het totale installatiestuk en kijkt mee naar het ontwerp voor eventuele verbeterpunten. Dit leidt tot een advies met offerte en complete weerstandsberekening van het systeem. We kijken ook mee naar het bestelproces en begeleiden indien nodig de afspraken met de handel, zodat de levering logistiek aansluit bij uw project en zo efficiënt mogelijk verloopt. Tot slot begeleiden we de installatie van het Air Excellent systeem op het project zelf voor correcte installatie en toepassing van de beste oplossing voor de situatie. Na het eerste project bent u voldoende ingevoerd om de volgende projecten zonder begeleiding uit te voeren. U bent dan niet alleen geslaagd voor Air Excellent installatie, maar ook meteen verslaafd aan Air Excellent!

Gecertificeerde kwaliteit

Air Excellent is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit en uitermate geschikt voor installatie in beperkte ruimte. Het luchtverdeelsysteem is instortbaar in vloeren, geschikt voor houtskeletbouw, verwerkbaar in prefab gevels en isolatielaag en in wanden. Het is verwerkbaar bij een temperatuur van -20°C tot +60°C. Air Excellent wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig, heeft een REACH verklaring conform EU richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het kwaliteitscertificaat van TÜV SÜD. Het voldoet aan luchtdichtheidsklasse LUKA D en is BIM-gereed.

Verwerkersgemak

• Flexibel, modulair met maximale ontwerpvrijheid
• Compleet programma hulpstukken
• Eenvoudig inkorten van kanalen, ventieladapters       en hoofdaansluiting luchtverdeelkast
• Eenvoudig koppelen van kanalen met hulpstukken
• Eenvoudige fixatie van kanalen door                           montagebeugels
• Ventieladapters met dubbele aansluiting voor             kanalen
• Mogelijkheid om kanalen te kruisen, ook over             andere kanalen, bijvoorbeeld over de riolering
• Eenvoudige capaciteitsvergroting door toepassing     meerdere kanalen
• Vormvast instortbaar
• Beloopbaar tijdens de uitvoeringsfase
• Snelle verwerking en nauwelijks afval
• Snelle inbedrijfsstelling
• Projectbegeleiding in de ontwerp- en                         uitvoeringsfase, indien gewenst
• Anti-statisch en anti-bacterieel