Warmtepompen Plus

BENG-ready en OPTIMALE PRIJS-PRESTATIEVERHOUDING

De vraag naar warmtepompen in Nederland blijft toenemen. Ook bodemwarmtepompen zijn opmars. Naast een complete range Compress bodemwarmtepompen en nieuwe (hybride) luchtwarmtepompen met een optimale prijs-prestatieverhouding, biedt Nefit Bosch ook de meest uitgebreide ondersteuning aan installateurs: warmtepompen met een Plus dus.

BENG-ready
“Deze winter komen we met de Compress 6000 LWM”, vertelt Richard Ogink van Nefit Bosch Sales support. “Dat is een aan/uit-bodemwarmtepomp tot 10 kW met een ingebouwde RVS-boiler. Met zijn scherpe prijs-kwaliteitverhouding zien deze warmtepomp vooral toegepast gaan worden in seriematige nieuwbouw en particuliere woningbouw tot 200 m2. Bij deze warmtepomp hebben we een optionele unit voor passieve koeling.’’
Een model dat al op de markt is, is de Compress 7001i LWMF. Deze modulerende bodemwarmtepomp is vooral bedoeld voor luxere nieuwbouwwoningen tot 400 m2. De ingebouwde RVS voorraadboiler levert maar liefst 300 liter warm water van 40°C. Ogink: ‘’Deze warmtepomp is absoluut state-of-the-art, met zijn A+++-label, hoge SCOP, grafisch kleurendisplay en monitoring op afstand’’.
Nieuw is ook de Compress 7000 LWM in vermogens tot 80 kW voor de grote woningbouw, gestapelde bouw en utiliteit. Een best-in-class bodemwarmte-oplossing met A+++-label. Met de horizontale uitvoering is een cascadeopstelling tot vijf stuks mogelijk met tot 400 kW vermogen.

Optimale ondersteuning
Voor het werken aan het bovengrondse deel van een bodemwarmtepompsysteem is een BRL 6000-21 certificering wettelijk verplicht. Nefit Bosch is zelf volledig BRL 6000 gecertificeerd.
Sales manager bij Nefit Bosch, Chris Paassen: “We verkopen niet alleen bodemwarmtepompen, we bieden ook dienstverlening. En die gaat verder dan gebruikelijk. Is de installateur niet BRL-gecertificeerd, of heeft hij het een keer te druk, dan kunnen wij de verantwoordelijkheid overnemen voor ontwerp, installatie en zelfs beheer van het bovengrondse deel. Wij voeren dan in nauwe samenwerking met de installateur de projectregie.” Paassen: “Hiervoor hebben we een handig online portal gebouwd dat de installateur een hoop werk en kopzorgen scheelt.”

Compacte en stil
Voor bestaande bouw zijn (hybride) luchtwarmtepompen meestal meer geschikt. Wel een aandachtpunt bij luchtwarmtepompen: de buitenunit. Vanaf 2021 moeten buitenunits voldoen aan de nieuwe geluidsnormering warmtepompen: 45 dB(A) overdag en 40 dB(A) ’s nachts. Nefit Bosch heeft een extreem stille buitenunit, de Compress 7400i AW. Met een geluidsdrukniveau van 33 dB(A) op 3 meter afstand is dat letterlijk fluisterstil en zondermeer BENG/NTA8800-ready. Verder zijn er de nieuwe Compress Hybrid 3000i / 7000i AWS compacte binnenunits. Het meest in het oog springt hun formaat: 60% kleiner en 50% lichter dan hun voorgangers. Dankzij de scherpe prijs-prestatieverhouding kent de Compress Hybrid een breed toepassingsgebied. Geschikt voor elke woning, elk afgiftesysteem en bijna elke cv-ketel. De unit is sneller aan te sluiten. Dat scheelt tijd en kosten bij verduurzamingsprojecten.

Warmtepompen van Nefit Bosch

Internationaal investeert Bosch de komende jaren 100 miljoen euro in de uitbreiding van het programma en het ontwikkelen van nieuwe warmtepomptechnologie. In Nederland zien we daarvan nu al de eerste resultaten. Naast de hoogwaardige techniek en uitstekende prijs-prestatieverhouding:
- Eigen ontwikkel- en productiecentra in Nederland/Europa
- Internationale warmtepompervaring sinds 1975
- Meer dan 900.000 warmtepompen geïnstalleerd
- Optimale trainingsfaciliteiten (fysiek en online) en verkoopondersteuning
- BRL 6000-gecertificeerde ondersteuning bij ontwerp, realisatie en beheer
- Online monitoring en beheer
- 5 Jaar garantie mogelijk