Duurzame toekomst

SLIMME WARMTEPOMPEN UIT ZWEDEN

NIBE ontwikkelt al meer dan 40 jaar warmtepompen die zich onderscheiden in kwaliteit en duurzaamheid en is al jarenlang marktleider in Europa en Noord-Amerika. Om haar voorsprong in kennis en techniek te behouden en te kunnen blijven inspelen op de behoeften van de markt, investeert NIBE doorlopend in innovatie. Dit resulteerde vorig jaar in de introductie van de NIBE S-serie: een nieuwe generatie warmtepompen en accessoires, gebaseerd op een nieuw hard- en softwareplatform waarin connectiviteit centraal staat. Daarnaast blinkt de NIBE S-serie uit in comfort en een zeer zuinige en stille werking.

Voorbereid op een slimme toekomst
De NIBE S-serie is optimaal voorbereid op een toekomst waarin slimme technologie het leven nog comfortabeler en makkelijker maakt. Elke warmtepomp en binnenunit is namelijk standaard voorzien van een geïntegreerde wifiverbinding voor draadloze communicatie met smartphones of tablets en (via een router) met pc’s. NIBE heeft hiervoor twee handige apps ontwikkeld: myUplink en myUplink PRO. Ook is het heel eenvoudig om software-updates te uploaden zodat – bijvoorbeeld door toevoeging van nieuwe functies – de warmtepomp in de toekomst state-of-the-art blijft.
Consumenten kunnen via myUplink de status van hun warmtepomp controleren en instellingen voor verwarming, koeling en warm water aanpassen. Installateurs kunnen via de professionele versie van de app – myUplink PRO – desgewenst op afstand de settings van de warmtepomp raadplegen en het functioneren ervan controleren. Dat geeft snel inzicht in het correct functioneren van het toestel. Hiermee biedt het online platform uitgebreide mogelijkheden voor monitoring en beheer op afstand.

Strak, tijdloos en eenvoudig te bedienen
Twee onderscheidende kenmerken van de producten uit de NIBE S-serie zijn het design – stijlvol en tijdloos – en de eenvoudige bediening. De warmtepompen zijn bijvoorbeeld voorzien van een strakke greeploze deur die met één vingerbeweging opent. Dankzij een overzichtelijk touchscreen met swipe-functie laten ze zich bovendien intuïtief bedienen, waarbij de geavanceerde regeling het eenvoudig maakt om instellingen te controleren en (tijdelijk) aan te passen.

Steeds breder assortiment
De NIBE S-serie omvat onder meer twee series modulerende water/water warmtepompen: de S1255 (mét ingebouwde boiler) en de S1155 (te combineren met een separate boiler naar keuze). Beide zijn leverbaar in drie vermogens (1,5-6, 3-12 en 4-16 kW) en bieden de mogelijkheid van passieve koeling. Daarnaast is de NIBE S-serie het afgelopen jaar uitgebreid met een binnenunit (VVM S320) en een regelunit (SMO S40) die ook de lucht/water warmtepompen uit de series F2040 en F2120 de functionaliteit van de S-serie geeft. Een steeds breder assortiment draadloze Smart Home accessoires – waaronder kamerthermostaten en sensoren voor temperatuur-, luchtvochtigheid- en CO2-meting – maken van de NIBE warmtepomp in een Smart Home het hart van de comfortinstallatie.

Meer informatie: www.nibenl.nl

 

pluspunten van NIBE

 Meer dan 40 jaar ervaring met warmtepompen
 Betrouwbare A-merk kwaliteit voor de hoogste prestaties
 Het breedste assortiment in de markt
 Een warmtepomp van NIBE geeft meerwaarde aan elk huis

Nieuw: NIBE S2125

Binnenkort zal de NIBE S-serie worden uitgebreid met de NIBE S2125, de stilste modulerende monoblock lucht/water warmtepomp in zijn klasse. Deze werkt zelfs zó stil dat hij in veel gevallen zonder geluidsbeperkende maatregelen dicht bij de erfgrens kan worden geplaatst. Met een maximale aanvoertemperatuur van 70 °C tot 75 °C is hij bovendien breed toepasbaar, óók in bestaande bouw. Daarnaast onderscheidt de S2125 zich door een zeer hoog rendement (SCOP: 5,0) én – dankzij de toepassing van het natuurlijke koudemiddel propaan – een zeer lage GWP-waarde van slechts 3!