Schoon cv-water

ENERGIEZUINIGER VERWARMEN

De meeste mensen denken er niet aan hun verwarmingsinstallatie te laten reinigen. Ze trekken pas aan de bel als er problemen zijn met de warmteafgifte. De oorzaak van deze problemen kan echter liggen aan de kwaliteit van het cv-water. Deze gaat na verloop van tijd achteruit. Er treedt vervuiling op, onderdelen raken defect en leidingen raken verstopt. Sentinel gaat dit proces tegen.

Sentinel reinigt, beschermt en onderhoudt de installatie
Sentinel levert producten voor cv-reiniging en -behandeling. Als u deze toepast is de kans op waterkwaliteit gerelateerde problemen een stuk kleiner. De producten reinigen, beschermen en onderhouden cv-installaties, radiatoren en vloerverwarming. Dit kan u een hoop tijd besparen. Als het cv-water schoon is, is de kans op defecte onderdelen zoals driewegkleppen, ventielen en circulatieonderdelen gering. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op de werkzaamheden die u heeft ingepland.
Ook de klant is blij. Dankzij schoon cv-water hoeft de cv-ketel minder hard te werken om de woning te verwarmen en dat ziet hij terug op zijn energierekening. Zeker in deze tijd, waarin energiebesparing flink wordt gestimuleerd, is dat een mooie bijkomstigheid.

Hoe werken de Sentinel-producten?
Het assortiment van Sentinel bestaat onder andere uit drie Vortex-filters met een sterke magneet en twee kogelkranen, die het vuil opvangen. Het vuil raakt los dankzij de krachtige waterbehandelingsvloeistoffen, zoals X400 en X800. Eén procent van deze vloeistoffen is al genoeg om de hele installatie te reinigen.
X400 gebruikt u bij voorkeur als u weinig tijd heeft voor de reiniging of als u een cv-ketel vervangt. Twee à drie weken voor de plaatsing voegt u X400 toe aan het cv-water. Als u de cv-ketel gaat plaatsen, spoelt u eerst alle vuile deeltjes weg. Vervolgens sluit u de cv-ketel aan op een brandschone installatie. X800 past u toe als u een dag de tijd heeft om de installatie te reinigen. U maakt daarbij gebruik van een spoelpomp. Beide vloeistoffen werken even goed en zijn in flacon of spuitbus verkrijgbaar. Het voordeel van de spuitbus is dat de installatie onder druk kan blijven tijdens het spoelen.

Sentinel reinigt, beschermt en onderhoudt de installatie
Sentinel levert producten voor cv-reiniging en -behandeling. Als u deze toepast is de kans op waterkwaliteit gerelateerde problemen een stuk kleiner. De producten reinigen, beschermen en onderhouden cv-installaties, radiatoren en vloerverwarming. Dit kan u een hoop tijd besparen. Als het cv-water schoon is, is de kans op defecte onderdelen zoals driewegkleppen, ventielen en circulatieonderdelen gering. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op de werkzaamheden die u heeft ingepland.
Ook de klant is blij. Dankzij schoon cv-water hoeft de cv-ketel minder hard te werken om de woning te verwarmen en dat ziet hij terug op zijn energierekening. Zeker in deze tijd, waarin energiebesparing flink wordt gestimuleerd, is dat een mooie bijkomstigheid.

Hoe werken de Sentinel-producten?
Het assortiment van Sentinel bestaat onder andere uit drie Vortex-filters met een sterke magneet en twee kogelkranen, die het vuil opvangen. Het vuil raakt los dankzij de krachtige waterbehandelingsvloeistoffen, zoals X400 en X800. Eén procent van deze vloeistoffen is al genoeg om de hele installatie te reinigen.
X400 gebruikt u bij voorkeur als u weinig tijd heeft voor de reiniging of als u een cv-ketel vervangt. Twee à drie weken voor de plaatsing voegt u X400 toe aan het cv-water. Als u de cv-ketel gaat plaatsen, spoelt u eerst alle vuile deeltjes weg. Vervolgens sluit u de cv-ketel aan op een brandschone installatie. X800 past u toe als u een dag de tijd heeft om de installatie te reinigen. U maakt daarbij gebruik van een spoelpomp. Beide vloeistoffen werken even goed en zijn in flacon of spuitbus verkrijgbaar. Het voordeel van de spuitbus is dat de installatie onder druk kan blijven tijdens het spoelen.

Structurele toepassing
Steeds meer installateurs passen de Sentinel-producten structureel toe bij hun klanten. Zij zien dagelijks hoeveel effect de behandelingen hebben. Ze worden een stuk minder gebeld voor problemen die worden veroorzaakt door de waterkwaliteit en hun klanten hebben een lagere energierekening.

 

Steeds meer installateurs passen de Sentinel-producten structureel toe bij hun klanten. Zij zien dagelijks hoeveel effect de behandelingen hebben. Ze worden een stuk minder gebeld voor problemen die worden veroorzaakt door de waterkwaliteit en hun klanten hebben een lagere energierekening.

 

 

Bent u ook geïnteresseerd in Sentinel? Stuur een e-mail naar info@sentinelbeschermt.nl voor meer informatie. Neem ook een kijkje op ons YouTube-kanaal voor de instructievideo’s (zie QR-code).