Vincent

DE NIEUWE NAAM IN WARMTEPOMPEN

Itho Daalderop brengt vanaf medio 2022 haar nieuwste innovatie op het gebied van warmtepompen gefaseerd op de markt. Deze warmtepomp bestaat enkel uit een binnendeel, is klein van stuk en past daarom perfect in typisch Nederlandse (rijtjes)woningen. Zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Doordat de warmtepomp volledig binnen wordt opgesteld, is er geen ruimtebeslag in de tuin. Vincent benut primair energie uit de buitenlucht en vult deze, indien beschikbaar, aan met ventilatie-retourlucht. Doordat de ventilatie zelfstandig blijft werken, worden overventilatie en bijbehorende tochtklachten voorkomen. Vincent is eenvoudig te plaatsen en bespaart direct fors op het gasverbruik (tot wel 70% op woningverwarming), wat leidt tot een lagere energierekening en CO2-uitstoot.

Kleinste warmtepomp
Omdat veel woningen in ons land dicht op elkaar gebouwd zijn, is Vincent door het ontbreken van een buitendeel heel geschikt voor grootschalige verduurzaming. Nederlandse woningen zijn namelijk compact van formaat. Ook de zolder. Gerelateerd aan zijn vermogen is dit de kleinste warmtepomp in zijn soort. Met 4,5 kW is dit het perfecte vermogen voor de bestaande bouw in een hybride opstelling. Wanneer de woning de komende jaren voldoende wordt verbeterd qua isolatie en/of glas, kan zelfs vanaf dat moment gekozen worden om helemaal van het gas af te gaan. De cv-ketel wordt dan vervangen door een voorrraadvat om het warme tapwater in te bufferen en vanaf dat dan kan de woning van het aardgas af.

Hoogwaardige voorraadvaten
Voor een all-electric opstelling zijn er verschillende hoogwaardige voorraadvaten beschikbaar om het warme tapwater in te bufferen. Hierbij kan gekozen worden om de warmtepomp en het voorraadvat los van elkaar te plaatsen voor ultieme plaatsingsvrijheid, of kan er gekozen worden voor de torenopstelling, waarbij Vincent boven op het voorraadvat wordt geplaatst. Door het compacte formaat van deze toren is er dan de grootste hoeveelheid tapwater beschikbaar op een vloeroppervlak van slechts 60x60 cm!

In de Cloud
Vincent is verbonden met de Cloud. Hierdoor kunnen systeemupdates en nieuwe functionaliteiten eenvoudig op afstand worden geïnstalleerd en hoeft de bewoner hier niet voor thuis te blijven.

Benieuwd naar Vincent? Kijk dan op: ontmoetvincent.nl

Belangrijkste voordelen:

- Geen buitendeel
- Klein en flexibel formaat
- Directe CO2-, gas- en geldbesparing/Lage initiële kosten
- Werkt samen met elke cv-ketel (hybride) en onze hoogwaardige WPV-voorraadvaten (all-electric)
- Eenvoudig te installeren en te onderhouden
- De Nederlandse warmtepomp voor Nederlandse woningen
- Kan ook koelen