Warmtepompen

VOOR LAGE TOT EN MET HOGE AANVOERTEMPERATUREN

De nieuwe Altherma 3 H MT lucht/water warmtepompen voor middelhoge aanvoertemperaturen van Daikin zijn een uitbreiding op de bestaande Altherma 3 H HT warmtepompen voor hoge aanvoertemperaturen. Hiermee is het aanbod stilste warmtepompen in Hydrosplit-uitvoering voor ruimteverwarming (en eventueel -koeling) en warm tapwater compleet, als cv-ketelvervanger voor middelgrote tot grote renovatie- en nieuwbouwwoningen met een interne verwarmingsvraag van 8 tot 18 kW.

Verschillende eersteklas componenten zijn zodanig ontworpen dat er gedurende het hele jaar topprestaties worden geleverd, zelfs bij een buitentemperatuur van -28°C. Zo kan de nieuwe dubbele injectiecompressor hoge aanvoertemperaturen leveren tot max. 65°C (H MT) en 70°C (H HT), zonder aanvullende back-upverwarming. Door de hoge aanvoertemperaturen zijn deze verwarmingssystemen ideaal als cv-ketelvervanging in oudere woningen: eenvoudig te installeren en bestaande radiatoren kunnen behouden blijven.

Nieuw ontwerp
De buitendelen hebben een gloednieuw ontwerp en matgrijze behuizing met een aantrekkelijke zwarte frontplaat en slechts 1 enkele ventilator (ook voor grote capaciteiten) die de luchtcirculatie verbetert, wat bijdraagt aan een lager geluidsniveau. Met een geluidsdruk van slechts 35 dB(A) op 3 meter in de fluisterstille modus voldoet deze stilste warmtepomp op de markt aan de eisen van de moderne maatschappij.

Hoogste energielabel
Met alle nieuwe ontwikkelingen, de Bluevolution-technologie en het milieuvriendelijke koudemiddel R-32 worden de hoogst haalbare energielabels behaald: tot A+++ voor ruimteverwarming en A+ voor warm tapwater. Het Hydrosplit-concept van de warmtepomp kenmerkt zich door het gesloten koudemiddelcircuit in het buitendeel. De energie-overdracht vanuit het buitendeel naar het binnendeel (hydrobox) geschiedt op basis van een watergedragen verbinding (CV-leidingen), waardoor er geen F-gaslicentie voor installatie benodigd is. (Spraak)bediening is mogelijk vanaf een smartphone met de Onecta app, dankzij de standaard geïntegreerde WLAN-aansluiting (insteekkaart in het slot van de MMI-regeling).

Grote capaciteiten
Daikin heeft dit voorjaar ook de nieuwe Altherma 3 R lucht/water warmtepompen in Refrigerant/Split-uitvoering voor grote capaciteiten gelanceerd. Deze ‘all electric’ warmtepompen voor lage aanvoertemperaturen (tot max. 60°C) zijn bij uitstek geschikt voor (middelgrote tot grote) energiezuinige en nieuwbouwwoningen met een verwarmingsvraag van 11, 14 of 16 kW.
Het betreft ’s werelds eerste verwarmingssystemen op basis van het koudemiddel R-32, dat naast ruimteverwarming en warmtapwatervoorziening, ook voor eventuele koeling kan zorgen voor extra comfort in de zomermaanden. Bij deze Refrigerant/Split-warmtepompen vindt de energieoverdracht vanuit het buitendeel naar het binnendeel (hydrobox) plaats op basis van een koudemiddelgedragen verbinding (koelleidingen).
De buitendelen kenmerken zich door een nieuw, compact en onopvallend ontwerp, met verbeterde prestaties en de hoogste energie-efficiëntie. (Spraak)bediening met de Onecta app vanaf een smartphone via de (optionele) WLAN-aansluiting (insteekkaart in het slot van de MMI-regeling).

Subsidie

Alle Altherma 3 all electric warmtepompen komen in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en zijn te combineren met 3 verschillende binnendelen: een vloermodel met geïntegreerde RVS warmtapwatertank (180 of 230 liter), een wandmodel (te combineren met een afzonderlijke warmtapwatertank) of een ECH2O-vloermodel met een geïntegreerde kunststof energieopslagtank (300 of 500 liter) met aansluiting voor een zonthermisch systeem (drukloos of onder druk). De binnendelen kunnen op diverse plaatsen worden geïnstalleerd, van garage tot (bij)keuken of zolder en zijn daardoor in iedere woning toepasbaar.