Krachtig Vortex-filter

HOUDT CV-INSTALLATIES SCHOON EN EFFICIËNT

De meeste mensen reinigen hun verwarmingsinstallatie bijna nooit. Hierdoor komt het vaak voor dat in een installatie jarenlang hetzelfde water wordt rondgepompt. Water dat steeds ernstiger vervuild raakt, soms met verstoppingen of schade aan de cv-ketel tot gevolg. UniWarm levert hiervoor een oplossing.

Om het water in cv-installaties schoon te houden ontwikkelde Sentinel de Vortex-serie. Dit is een reeks van magnetische filters in verschillende groottes, die het water constant zuiveren. Een permanente magneet met een sterkte van 9.000 gauss bindt metaaldeeltjes aan zich, zodat ze niet meer vrij in het systeem blijven circuleren.

Drie varianten
De Vortex-serie is leverbaar in drie varianten, oplopend in capaciteit:

- De ultracompacte Vortex 200 heeft een filterkamer van 200 ml en is inzetbaar in installaties tot 28 kW. De Vortex 200 is voorzien van een enkele kogelkraan. Het filter wordt aangesloten met schroefdraad van 3/4”. De afmetingen van het gehele filter zijn 137 x 213 mm (h x l).
- De compacte Vortex 300 heeft een filterkamer van 300 ml en is toepasbaar in installaties tot 45 kW. De Vortex 300 is voorzien van twee kogelkranen met schroefdraad van 22 mm. De afmetingen van de filterkamer zijn 76 x 205 mm (b x h).
- De grootste uitvoering is de Vortex 500. Deze beschikt over een filterkamer van 500 ml. De Vortex 500 is voorzien van twee kogelkranen met schroefdraad van 28mm. Het filter is toepasbaar in cv-installaties van maximaal 80kW. De filterkamer meet 88 x 228 mm (b x h).

Alle filters uit de Vortex-serie hebben een doorstroming tot 50 liter per minuut en zijn bestand tegen een waterdruk tot 3 bar.

Voordelen van het Vortex-filter zijn:

- Het Vortex-filter vangt vuil op en voorkomt verstopping.
- De cv-installatie blijft veel langer schoon.
- Betere warmteafgifte, in het bijzonder van vloerverwarming en convectorputten.
- Dit bespaart energie, een belangrijk thema in deze tijd.
- Er is minder onderhoud nodig aan de ketel.

Beschermingssysteem
De filters uit de Vortex-serie zijn onderdeel van het beschermingssysteem dat Sentinel heeft ontwikkeld. In de eerste stap wordt de installatie grondig gereinigd. De tweede stap is bescherming met een Vortex-filter en Sentinels X100 vloeistof. Dit product voorkomt corrosie en kalkaanslag.

Het is nodig de Vortex-filters periodiek te reinigen. Het opgevangen vuil kan eenvoudig worden verwijderd door de magneet uit zijn huls te nemen en de aftapkraan te openen.

UniWarm levert de Vortex-filters aan installateurs.

 

 

Meer informatie:

Voor vragen of bestellingen kunt u contact opnemen met UniWarm, telefoon: 0575 - 555 777. Of kijk op uniwarm.nl.