Gasloos verwarmen

Meer comfort en hogere energiebesparingen

Daikin introduceert de nieuwste innovatie op het gebied van warmtepomptechnologie voor woningen. De Multi+ warmtepomp met hoog rendement combineert koelen en verwarmen met warm tapwater in een enkel energiebesparend systeem.

De Multi+ warmtepomp is niet alleen goed voor kleinere woningen (<80 m2), maar ook voor het milieu. Het systeem maakt gebruik van hypermoderne technologie om het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat te zorgen en tegelijkertijd meer dan genoeg warm tapwater te leveren. De Multi+ gebruikt externe omgevingslucht om energie te besparen en de bedrijfskosten laag te houden. Met de gebruiksvriendelijke besturing via de Onecta app kunnen gebruikers vanaf waar dan ook de instellingen aanpassen aan de specifieke vereisten voor de woning. De Multi+ heeft nauwelijks ruimte nodig en is dus snel en gemakkelijk te installeren. Hierdoor is het systeem een ideale vervanging voor warmtapwatersystemen (DHW) waar airconditioning ook vereist is.

Betaalbaar en op maat
De Multi+ warmtepomp is verkrijgbaar met opslagcapaciteiten voor warmtapwater van 90 of 120 liter en kan aangesloten worden op twee of drie airconditioners*, zodat het systeem conform de behoeften van een woning uitgebreid kan worden. Gebruikers kunnen kiezen uit een breed scala aan binnendelen met diverse bekroonde designs, zoals wand-, vloer- en (cassette- of kanaal) inbouwmodellen, om te voldoen aan alle esthetische en ruimtelijke behoeften.

Programmeerbaar
Met de programmeerbare instellingen kunnen gebruikers de werking van het systeem aanpassen aan hun levensstijl zonder in te boeten op energiebesparing of wooncomfort. De warmtapwaterbereiding kan ingesteld worden om overdag plaats te vinden wanneer niemand thuis is, of ‘s morgens vroeg. De warmtapwatertank is ingesteld om water tot een vooraf bepaalde temperatuur te verwarmen. De setpointtemperaturen kunnen op basis van persoonlijke voorkeur ingesteld worden op 50°C (ECO) of 60 °C (COMFORT). Het systeem bevat ook een weersafhankelijke instelling waarmee de watertemperatuur automatisch wordt bepaald door de externe temperatuur. Als de buitentemperatuur stijgt of daalt, zal het systeem het verschil direct compenseren zonder dat de gebruiker actie hoeft te ondernemen. Dit voorkomt plotselinge veranderingen in watertemperatuur bij tappunten.

Voorkeuren
Met de Multi+ kunnen woningeigenaren de prioriteiten voor airconditioning en warm tapwater afstellen op basis van hun voorkeuren. Ruimteverwarming en de bereiding van warm tapwater kunnen ingesteld worden om tegelijkertijd te werken voor maximaal comfort en rendement. In een ruimte die gekoeld moet worden, wordt het verwarmde tapwater gebruikt om tegelijkertijd voor koeling en warm tapwater te zorgen. Met de prioriteitsinstelling A/C blijft de airconditioning ingeschakeld voor maximaal comfort. Extra warm tapwater wordt dan zoals vereist bereid met de elektrische boosterverwarming. Als de gebruiker overschakelt naar de prioriteitsinstelling voor warm tapwater, wordt de airconditioning uitgeschakeld. Het water wordt dan verwarmd door de warmtepomp om kosten te besparen. Zodra het warm tapwater bereid is, kan het buitendeel weer op airconditioning gezet worden.

Meer informatie: Multiplus | Daikin

Betrouwbaar en efficiënt

De Multi+ warmtepomp is speciaal ontwikkeld om de hoogste mate van betrouwbaarheid en efficiëntie te bieden door gebruik te maken van verschillende belangrijke innovatieve ontwerpfuncties, zoals een innovatief ventilatorontwerp met speciale ventilatorschoepen die geluidsemissies en stroomverbruik aanzienlijk verminderen en die verborgen zijn achter een elegant frontrooster. Bovendien past de krachtige swingcompressor met hoog rendement de koeling en verwarming voortdurend aan om de gewenste ruimtetemperatuur te behouden.