Warmtepomp in bedrijfshal

NIEUWE BEDRIJFSHAL VERWARMD MET ALL-ELECTRIC WARMTEPOMP

 

Voor een nieuwe bedrijfshal in Apeldoorn heeft ATAG Verwarming samen met GreenDealer Slief Loenen een All-electric warmtepomp geïnstalleerd. De ATAG warmtepomp biedt een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor verwarmen en koelen.

Transmissieberekening
Aan de hand van een transmissieberekening is bepaald welk vermogen nodig is om de hal te verwarmen. Hieruit kwam de ATAG Energion M All-Electric met een vermogen tussen 12 en 15kW. Door het toepassen van vloerverwarming is dit voldoende om de bedrijfshal het hele jaar te verwarmen. Ook in de koude winterdagen blijft de bedrijfshal goed op temperatuur.

ATAG Energion warmtepomp
De ATAG Energion warmtepomp is verkrijgbaar in Monobloc en Split uitvoering in verschillende vermogensvarianten tussen de 4 en 15kW. Alle Energion warmtepompen werken met het koudemiddel R32 en kennen een breed werkingsgebied tussen de -20°C en +43°C. De Energion Hybrid All is te combineren met elk type cv-ketel. De Energion Hybrid Zone is ontwikkeld om naadloos onder de ATAG i-Zone cv-ketel te monteren. De Energion All Electric is verkrijgbaar in Compact en Plus uitvoering. De Compact bevat een geïntegreerd boilervat van 180L, de Plus kan worden uitgebreid met een indirect gestookte warmwatervoorziening van 200L tot 450L.

Inzicht op afstand
De eigenaar van de bedrijfshal kan door middel van de ATAG Zone App de installatie op afstand beheren. Hierdoor hoeft deze niet naar de bedrijfshal toe om te zien of de temperatuur nog op het gewenste niveau is. Ook kan de installateur met het ATAG ProZone portal op afstand zien of de installatie nog naar behoren functioneert. Zo kunnen storingen worden voorkomen of verholpen, vaak nog voordat de installatie dit zelf aangeeft.

ATAG ComfortDiensten
Het ATAG ProZone portal is onderdeel van ATAG ComfortDiensten. Hiermee wordt het adviseren, installeren, inbedrijfstellen en onderhouden van ATAG warmtepompinstallaties eenvoudiger. Met ATAG Inbedrijfstelling (IBS) wordt de eerste opstart van de warmtepomp door ATAG verzorgd, dit kan op locatie maar ook via het internet
Voorkomen van problemen is beter dan verhelpen. Al helemaal wanneer het om het comfort van jouw klant gaat. Met ATAG ComfortConnect wordt de installatie van jouw klant door ATAG specialisten op afstand gemonitord. Hierdoor worden storingen snel gesignaleerd en opgelost, soms geheel op afstand. Dat bespaart tijd en vermindert servicebezoeken en voorkomt dat jouw klant in de kou zit.

Meer informatie over ATAG Energion: https://www.atagverwarming.nl/installateurs/warmtepompen/

Comfortdiensten

De ComfortDiensten bestaan uit een aantal onderdelen:

- Ondersteuning bij inbedrijfstellen (IBS)
Bij het inbedrijfstellen van een warmtepomp komt veel kijken. Meerdere componenten die zowel hydraulisch als elektronisch correct aangesloten moeten worden. Daarnaast de vele parameters die per installatie optimaal ingesteld moeten worden om de installatie zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Met deze extra ondersteuning wordt de installateur geholpen door de experts van ATAG.

- Beheer op afstand (ComfortConnect)
Een storingsmelding kan veel tijd kosten. Met beheer op afstand kan de installatie via het ATAG ProZone platform worden uitgelezen. Zo is zonder servicebezoek bekend wat de situatie is en kan deze in sommige gevallen ook direct worden opgelost. Als de storing niet op afstand kan worden verholpen weet de installateur in ieder geval welke onderdelen nodig zijn om de storing te verhelpen. Daarnaast ontvangt de eindgebruiker rapportages over zijn warmtepompinstallatie.

- ATAG Onderhoudscontract (OHC)
Om de juiste werking van een warmtepomp gedurende de gebruiksduur te garanderen is onderhoud een van belangrijkste factoren.
ATAG GreenDealers ontvangen extra inspecties en finetuning van de parameters van de installatie. Er kan zelfs gekozen worden voor onderhoud door een gespecialiseerde ATAG service-monteur.

- ATAG ComfortGarantie
De ATAG GreenDealer heeft de mogelijkheid om extra garantie aan te bieden aan de klant. Zo hebben de installateur en de klant extra zekerheid om niet voor verrassingen te komen staan.

ATAG ComfortDiensten zijn exclusief beschikbaar voor de ATAG GreenDealer en af te sluiten via de website van ATAG Verwarming:
atagverwarming.nl/greendealer