De toekomst van duurzaam verwarmen

ATAG INTERION: DE WARMTEPOMP, WAARBIJ DE BUITENUNIT BINNEN STAAT

De ATAG Interion, een compacte lucht-water warmtepomp zonder buitenunit, is specifiek ontworpen om de uitdagingen van het plaatsen van traditionele warmtepompsystemen in Nederlandse woningen aan te pakken. Door de mogelijkheid om het systeem bijvoorbeeld op de zolder te installeren, biedt het een praktische en efficiënte verwarmingsoplossing voor huizen waar buitenruimte beperkt of niet beschikbaar is. De keuze voor een systeem zonder buitenunit heeft meerdere voordelen, aangezien er geen apparatuur aan de buitenkant van het huis geplaatst hoeft te worden. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn in stedelijke of dichtbebouwde gebieden, waar de ruimte beperkter is.

Met de focus op eenvoudige installatie biedt de ATAG Interion niet alleen een oplossing voor het verwarmingsvraagstuk in veel huizen, maar vermindert het ook de installatietijd en -kosten.
Dit maakt het een toegankelijke optie voor veel huishoudens die op zoek zijn naar duurzame en energie-efficiënte verwarmingssystemen.
Door in te spelen op de specifieke behoeften van de Nederlandse markt en de architectuur van de woningen, toont ATAG aan dat het innovatieve oplossingen ontwikkelt die zowel praktisch als duurzaam zijn. Dit sluit aan bij de groeiende vraag naar energie-efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsopties in Nederland.

ATAG IQ: installatiegemak opnieuw uitgevonden
In de slipstream van de innovatieve Interion, introduceert ATAG trots de iQ: de nieuwste toevoeging aan haar premium CV-ketel assortiment. Deze geavanceerde ketel is speciaal ontworpen om naadloos samen te werken met de Interion, waardoor een perfecte synergie tussen twee hoogwaardige systemen wordt gerealiseerd. Met de introductie van de iQ zet ATAG een nieuwe stap in duurzame verwarming, waarbij gebruiksgemak en efficiëntie centraal staan.
Een van de voordelen van de iQ is de geïntegreerde Hybrid Zone module. Dit zorgt ervoor dat een losse binnenunit niet meer noodzakelijk is bij hybride installaties. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering in het benodigde leidingwerk, wat niet alleen zorgt voor een nettere uitstraling, maar ook voor een snellere en eenvoudigere installatie.

ATAG Premion: hoogwaardig tot in elk detail
De Premion is een All-electric monobloc warmtepomp, die dankzij zijn hoge aanvoertemperatuur van 70°C alle woningen zonder aardgas kan verwarmen. De Premion kan zowel verwarmen, koelen als tapwater verwarmen en heeft een laag geluidsniveau door de extra geïsoleerde behuizing. Dit innovatieve systeem is ontworpen met het oog op duurzaamheid en gebruiksgemak, waardoor het een ideale keuze is voor huiseigenaren die streven naar energie-efficiëntie en maximaal comfort.
De Premion is beschikbaar in twee uitvoeringen van 7kW en 10kW en is leverbaar in de tweede helft van 2024, waardoor het een toegankelijke oplossing is voor een breed scala aan woningen.

ATAG GreenDealer: sneller warmtepompen installeren

ATAG Verwarming introduceert een nieuw dealermodel: ATAG GreenDealer, om installateurs die actief zijn in de energietransitie te ondersteunen. Dit model biedt mogelijkheden aan installateurs om hun installatiecapaciteit te vergroten.
Installateurs hebben vaak een personeelstekort en door tijdgebrek te weinig kans om zich in de complexe techniek van warmtepompinstallaties te verdiepen. Ze merken dat de vraag naar duurzame verwarmingsoplossingen toeneemt. Het dealermodel is bedoeld om installateurs te ontlasten en hun dienstverlening te versterken.
GreenDealers kunnen gebruik maken van de ATAG ComfortDiensten, een reeks diensten die aansluiten bij de behoefte om over te gaan naar duurzame verwarmingsoplossingen. Deze ondersteuning helpt bij het efficiënt installeren, afstellen en monitoren van warmtepompen. Via het digitale platform ATAG ProZone kunnen storingen op afstand worden gedetecteerd en opgelost.
De meest uitgebreide service is ATAG ComfortConnect, waarmee storingen door monitoring en beheer op afstand snel worden opgemerkt, vaak voordat de installatie dit zelf aangeeft. Zo kan de GreenDealer snel ingrijpen voor een optimale werking van de installatie.