Nieuwe Training

veilig werken met natuurlijke koudemiddelen

Opleidingscentrum GO° kondigt de lancering aan van een nieuwe training gericht op veilig werken met natuurlijke koudemiddelen. Met de groeiende acceptatie van natuurlijke koudemiddelen als een milieuvriendelijk alternatief, wordt het belang van de juiste training en certificering steeds urgenter. De eerste startdatum voor deze training is vastgesteld op 17 mei 2024, en er zijn nog inschrijvingen beschikbaar voor geïnteresseerden.

Brandbare Koudemiddelen Veiligheidscertificaat B3
Brandbare koudemiddelen worden steeds vaker beschouwd als een praktisch alternatief voor synthetische varianten vanwege hun thermodynamische eigenschappen. Echter, gezien hun brandbare aard, vereisen ze specifieke kennis en vaardigheden om veilig mee te werken. De nieuwe training, genaamd het “Brandbare Koudemiddelen Veiligheidscertificaat B3”, richt zich op het veilig omgaan met koudesystemen die maximaal 1 kg brandbare koudemiddelen bevatten.
De training, die leidt tot het VNKK Vakmansschapsbewijs veilig werken met koudemiddelen, strekt zich uit over een periode van 4 dagen en voorziet deelnemers van een gedegen basiskennis en praktische vaardigheden. Na succesvolle afronding van de training ontvangen deelnemers een veiligheidscertificaat dat voldoet aan alle eisen van het Activiteitenbesluit milieubeheer 3.16d.

Voor wie is deze brandbare koudemiddelen training?
De training is specifiek ontworpen voor service-, storings- en onderhoudsmonteurs die betrokken zijn bij kleinkoeling, airco- en warmtepompsystemen. Deze professionals streven naar een grondig begrip van het veilig werken met brandbare koudemiddelen met een inhoud tot 1 kg. De training richt zich met name op installaties met natuurlijke koudemiddelen zoals propaan, isobutaan en propyleen.

Doel van de training
Het hoofddoel van het behalen van het veiligheidscertificaat is om aan te tonen dat de deelnemers voldoen aan alle wettelijke eisen volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer 3.16d. Dit betekent dat zij op een veilige manier kleinkoeling, airco- en warmtepompsystemen met brandbare koudemiddelen tot 1 kg kunnen installeren, servicen, onderhouden en vervangen.

Inschrijvingen nog open!
Met de eerste startdatum gepland voor 17 mei 2024, hebben geïnteresseerden nog steeds de mogelijkheid om zich in te schrijven voor deze essentiële training. Opleidingscentrum GO° nodigt alle professionals in de HVAC-industrie uit om deel te nemen aan deze training en hun kennis en vaardigheden op het gebied van veilig werken met natuurlijke koudemiddelen te vergroten.
Voor informatie over inschrijvingen en het curriculum van de training, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Opleidingscentrum GO°.