Warmtepompheater

STIJLVOL ITALIAANS DESIGN MET DUITSE DEGELIJKHEID

Bijna twee jaar geleden had Harry Vaatstra van Templari Benelux het plan om een vervanger voor de gasheater te maken. Dat moest een lucht/lucht-warmtepomphea­ter worden. Maar op een beurs in Milaan kwam hij deze al tegen op de stand van het Italiaanse bedrijf Templari Srl. “Ik zag een warmtepompheater met het stijlvolle design van een Alfa aan de buitenkant en de Duitse degelijkheid van een Audi van binnen”, vertelt Vaatstra enthousiast. “Ik verbaasde me over de kwaliteit, ongekend gewoon. Inmiddels zijn we importeur voor de Benelux en Noord-Frankrijk. Een fantastische stap richting de toekomst!”

Verduurzamen
“De warmtepompheater van Templari is een één-op-één vervanger van de gasheater, die in heel veel bedrijven hangt”, vervolgt Vaatstra. “Bedrijven moeten nu verduurzamen en gaan op zoek naar een andere oplossing. Ze willen van het gas af, maar denken ook aan hun portemonnee. Met de lucht/lucht-warmtepompheater van Templari zitten ze dan goed. Deze bespaart 60 tot 70 procent op de exploitatiekosten.”

Comfortabel en zuinig
De warmtepompheater, die zijn energie uit de buitenlucht haalt, bestaat uit een binnen- en een buitendeel. Het fluisterstille binnendeel 30 dB(A) biedt een stabiele en tochtvrije temperatuurregeling voor zowel verwarming als koeling. Het buitendeel beschikt over een door Templari zelf ontwikkelde techniek waarop een wereldwijd patent rust. Het betreft een adaptieve, zelflerende en gepatenteerde ontdooicyclus, waardoor het buitendeel bijna niet kan invriezen. Mocht dit toch gebeuren, dan ontdooit het razendsnel en dat maar één keer in de zes uur. Verder beschikt de warmtepompheater over een zeer hoge score op het seizoensrendement (S.C.O.P) van 5,25 en heeft het daarmee het energielabel A+++ gekregen, wat ongekend is voor deze capaciteitrange.

Monitoren
Via een meldkamersysteem worden alle warmtepompheaters op afstand gemonitord. De eindgebruiker kan zelf ook de installatie monitoren door de temperatuur in te stellen en het actuele energiegebruik per dag te volgen.

Kwaliteitslabel
Op de Templari warmtepompheaters zit het EHPA label. Dit is een geregistreerd kwaliteitslabel dat ontwikkeld is vanuit Duitse keuringsnormen. Alleen de beste warmtepompen krijgen dit keurmerk.

Begeleiding en service
Templari Benelux levert en werkt samen met de installatiemarkt. Vaatstra hierover: “We hebben met de installatiemarkt afgesproken dat wij de warmtepompheaters leveren en installateurs ondersteunen met het maken van berekeningen en ontwerpen. Ons serviceteam komt langs om de laatste controle en metingen te doen, zodat zowel de installateur als Templari Benelux de garantievoorwaarden goed kunnen nakomen en de gebruiker volop kan genieten van een comfortabel en energiezuinig werkend systeem.”

Zeer lage temperaturen

Templari heeft een uitvinding gedaan waardoor de warmtepompheater blijft functioneren, zelfs als het buiten -30 oC is. Het R32-koudemiddel dat wordt gebruikt, voldoet aan de GWP-eisen (Global Warming Potential) en is dus milieuvriendelijk. De capaciteitrange omvat 30, 40 en 46 kW.