Klimaatvriendelijk

A.O.Smith completeert assortiment met warmtepompen

Duurzaamheid is belangrijk. Juist ook op het vakgebied van warmwater bereiding, verwarming en koeling. In Nederland introduceerde A.O. Smith ruim 20 jaar geleden condenserende gasgestookte boilers die het rendement van de gasgestookte boiler opschroefde naar waarden tot wel 109%. Feitelijk is er dus minder gas nodig om dezelfde hoeveelheid water te verwarmen. Ook de toevoeging van zonthermische systemen hebben bijgedragen aan steeds duurzamere warmwater systemen en minder gebruik van fossiele brandstoffen. Sinds begin dit jaar biedt A.O. Smith ook een range warmtepompen aan voor het middelgrote en grote segment om steeds klimaatvriendelijkere systemen te kunnen leveren.

A.O. Smith introduceert nu de Enevator range. Deze range bestaat uit:
• Enevator Air Standard
• Enevator Air Premium
• Enevator Aqua Booster
• Enevator Store (introductie najaar 2020)

Standard en Premium

De Enevator Air Standard en Enevator Air Premium zijn lucht/water-warmtepompen en leveren hoge rendementen met capaciteiten van 22 tot 463 kW. De Enevator Air Standard bereikt temperaturen tot 60°C. De Enevator Air Premium maakt gebruik van ‘Enhanced Vapour Injection’. Daarmee kan deze warmtepomp een temperatuur van 65°C bereiken. Beide warmtepompen zijn prima geschikt voor ons klimaat. Er wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel R410A, wat betekent dat de warmtepomp een buitentemperatuur van -20°C aan kan.

Aqua Booster en Store

De Enevator Aqua Booster is een warmtepomp die het hoogste rendement behaalt bij het verwarmen van reeds verwarmd water tot een zeer hoge temperatuur (tot 78°C). Deze booster sluit naadloos aan bij de Enevator Air installatie, maar is bijvoorbeeld ook heel goed in te zetten indien er gebruik wordt gemaakt van stadsverwarming of indien er warmte wordt herwonnen uit een bedrijfsproces. De COP van deze warmtepomp varieert van 4,7 tot 5,8.
De Enevator Store is een voorraadhoudende warmtepomp die relatief eenvoudig te installeren is omdat het slechts 1 unit is (monoblock). De tank en warmtepomp zijn reeds op elkaar aangesloten. De Enevator Store kan temperaturen bereiken tot 85°C en is een geschikte oplossing voor klein
industriële toepassingen (leverbaar najaar 2020).

Advies

Iedere situatie is anders. De hoeveelheid warmwater, de gewenste temperatuur en piekbelastingen moeten worden meegenomen in het advies over het beste warmwatersysteem.
Meestal kan door een combinatie van technieken een installatie worden samengesteld die duurzaam, betrouwbaar én financieel verantwoord is. Bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met een gasgestookte of elektrische boiler om de piekbelasting op te vangen.
Een dergelijk advies vergt veel rekenwerk en kennis over de technieken. A.O. Smith heeft al deze kennis in huis en is daardoor de aangewezen partij om te assisteren bij een gedegen advies over middelgrote tot grote warmwaterinstallaties.

Duurzaam én financieel verantwoord

A.O. Smith levert systemen voor de industriële en commerciële markt die gebruik maken van verschillende technieken zoals elektrisch, gasgestookt, warmtepomptechniek en zonnewarmte. Het brede assortiment in combinatie met een professioneel technisch advies, maakt dat deze boilerfabrikant een duurzame oplossing kan bieden voor elke situatie tegen de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Door een uitgebreide range warmtepompen toe te voegen is het assortiment compleet. Voor elke toepassing kan A.O. Smith nu een duurzame oplossing samenstellen die voorziet in het gewenste comfortniveau.