Efficiënt, stil en compact

Woonhuisventilatie En Warmtepomp Als Één Team

Het CHT-monoblock van WOLF Energiesystemen combineert een warmtepomp, centrale woonhuisventilatie en een voorraadvat in een bijzonder compacte, visueel aantrekkelijke oplossing. Er zijn tien varianten beschikbaar, waardoor er altijd een passende oplossing geboden wordt, afgestemd op de behoeften van de eindgebruiker.

De CHT zorgt op betrouwbare wijze voor een gezond binnenklimaat en voorkomt daarbij schimmelvorming. Speciale filters in het luchttoevoerkanaal voorkomen dat pollen, fijnstof en andere luchtverontreinigende stoffen uit de buitenlucht het huis binnendringen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een allergie. De combinatie van een krachtige maar stille warmtepomp en ventilatietechnologie zorgt niet alleen voor een optimaal binnenklimaat. Het samenspel van de oplossingen schept ook de beste voorwaarden voor een aanzienlijke besparing op verwarmings- en energiekosten dankzij de warmteterugwinning tot 93% en jaarlijkse prestatiecoëfficiënten van meer dan 4,5.

Minder dan één vierkante meter
De CHT, bestaande uit de monoblock warmtepomp en een woonhuisventilatiesysteem, combineert warmwaterbereiding, verwarming, koeling en ventilatie in één modulaire oplossing. De opstelling wordt geleverd inclusief geïntegreerd buffervat en expansievat. De grootte van het voorraadvat en de warmtepomp (7/10 kW) kunnen naar behoefte worden geconfigureerd en door het compacte ontwerp neemt de installatie weinig ruimte in. Het royale voorraadvat van 180 of 280 liter biedt voldoende capaciteit voor huishoudens met een grotere behoefte aan warm tapwater. Met een domoticasysteem als KNX kunnen de ventilatie en verwarming van de woonkamer handig vanaf de bank worden bediend.

Woonhuisventilatie
De WOLF CHT zorgt met de geïntegreerde, zeer stille woonhuisventilatie met een maximaal luchtdebiet van 300 m3/h voor een automatische toevoer van frisse lucht. Bovendien biedt het een optimale bescherming tegen schimmels en vervuilde lucht. De geïntegreerde warmtewisselaar maakt het mogelijk warmte terug te winnen uit de afvoerlucht. Hierdoor wordt het milieuvriendelijke effect van de monoblock warmtepomp nog verder versterkt.

Warmtepomp
De warmtepomp gebruikt vrij beschikbare omgevingswarmte uit de lucht en stoot geen CO2 uit tijdens de werking. Het monoblock gebruikt R290 als milieu­vriendelijk en natuurlijk koelmiddel. De warmtepomp is voorzien van een geavanceerde Smart Grid Ready- en EEBUS- functie. De opgewekte energie van PV-panelen kan aangewend worden voor de voeding van de warmtepomp. Eindgebruikers hebben daarmee toegang tot goedkope, zelf opgewekte elektriciteit wanneer deze is aangesloten op een PV-systeem om onder andere de warmtepomp te laten werken. Uiteraard kan de innovatieve warmtepomp koelen via de vloerverwarming, wat ook zorgt voor een evenwichtig en aangenaam binnenklimaat. Daarnaast kent de warmtepomp een geluidsdruk van slechts 32-34 dB(A) in een gereduceerde nachtstand.

Installatie en controle
Het modulaire ontwerp met praktische plug-in-verbindingen zorgt voor een eenvoudige plaatsing en een tijdbesparende installatie. Diverse accessoires, zoals wand- en vloerconsoles voor de warmtepomp-buitenunit of moderne, visueel aantrekkelijke UniAir-designkleppen zorgen voor een probleemloze installatie en inbedrijfstelling. Na inbedrijfstelling kunnen met de moderne BM-2 bedieningsmodule de temperatuur en de luchthoeveelheid worden geregeld. Met de interfacemodule WOLF LinkHome en het Smartset portaal kunnen de systemen bovendien op elk moment via het internet worden bediend.