Hybride warmtepomp

ZONDER BINNENUNIT, VOOR ELKE CV-KETEL

Bij het verduurzamen van een woning wordt steeds vaker gekozen voor een hybride opstelling; een warmtepomp in combinatie met de gasketel. Door deze opstelling gaat het gasverbruik omlaag, terwijl de gebruiker qua energievoorziening flexibel blijft. In bestaande situaties is het niet altijd mogelijk of gewenst om over te stappen op een all-electric warmtepomp. De Aurea Hybride add-on is dan een goede tussenoplossing om gas te besparen en te verduurzamen. 

Door een Aurea 5 R32 warmtepomp met de intelligente Hybride add-on controlbox en een slimme Anna thermostaat toe te voegen aan de reeds aanwezige cv-installatie, behoudt u uw comfort, genereert u een drastische verlaging van CO2-uitstoot en bespaart u aanzienlijk op gas en energiekosten. Kortom, een echte boost voor elke cv-installatie.

Géén binnenunit nodig
De Aurea Hybride add-on en is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse renovatiemarkt. Omdat niet alle woningen geschikt zijn voor een all-electric oplossing, zijn we zijn opzoek gegaan naar een slimme tussenstap om bestaande woningen te verduurzamen. In bestaande situaties is de ruimte voor een warmtepomp altijd een uitdaging, dus de oplossing moest compact zijn en zo werd het idee van de controlbox geboren. De controlbox is het kloppend hart van het systeem en regelt de aansturing van de warmtepomp of de ketel. De bijgeleverde slimme thermostaat is met een app te besturen.

Makkelijke installatie
De Aurea Hybride add-on heeft geen binnenunit, dit betekent dat de cv-ketel niet verhangen hoeft te worden en de ruimte in de woning behouden blijft. De Aurea Hybride add-on kan geïnstalleerd worden zonder dat er f-gas of koeltechnische handelingen nodig zijn. De circulatiepomp, veiligheidsklep en automatische ontluchtingsklep zitten in het buitendeel. Alle noodzakelijk hydraulische componenten worden standaard meegeleverd, net als een slimme thermostaat. Doordat deze hybride warmtepomp geen binnenunit heeft, maar enkel een controlbox die de cv-ketel en de warmtepomp aanstuurt scheelt dit ruimte binnen, maar het scheelt ook werk. De cv-ketel hoeft niet verhangen worden en er hoeven geen leidingen te worden verlegd.

Toe te passen op elke cv-ketel
De Aurea Hybride add-on kan worden gekoppeld aan alle modulerende en aan/uit gestuurde cv-ketels. Het systeem bestaat uit drie hoofdcomponenten: de Aurea 5 R32 warmtepomp, de Hybride add-on controlbox en de Anna thermostaat. In deze hybride opstelling worden de cv-ketel en de warmtepomp efficiënt ingezet op de aspecten waar ze beide sterk in zijn. De cv-ketel brengt de woning in de vroege morgen op temperatuur (korte hoge energievraag) waarna de warmtepomp het over neemt om de woning gedurende de dag op temperatuur de houden (constante lage energievraag).
Bij buitentemperaturen boven 4°C zal de warmtepomp voor comfortabele warmte in uw woning zorgen. Uw CO2 uitstoot en gasverbruik worden sterk gereduceerd. Bij temperaturen onder 4°C of warmtevraag boven de 55°C neemt de gasketel het over, waardoor het comfort wordt gewaarborgd. Ook zorgt de cv-ketel voor het warm tapwater zodat u zorgeloos kunt baden en douchen. Middels de slimme Anna thermostaat kunt u uw hybride systeem perfect afstemmen op uw comfortwensen.
Door een woning te verduurzamen met deze hybride warmte pomp, verbeter je het energielabel en daarmee ook de waarde van de woning. Resultaat na installatie:
– Gegarandeerd wooncomfort
– Gegarandeerde CO2-besparing
– Jaarlijkse besparing tot 60% op gasverbruik verwarming
– Jaarlijkse besparing op energiekosten, afhankelijk van de woonsituatie
– Waardevermeerdering woning door hoger energielabel
– ISDE-subsidie van 1700,- (KA17887)

Kijk voor meer informatie op: www.atlanticclimate.nl/hybride/