Vuilafscheiding

EFFECTIEVE SYSTEEMREINIGING EN PERMANENTE BESCHERMING

Een brandschoon systeemwater is van groot belang om de maximale efficiëntie van een verwarmings- en koelinstallatie op lange termijn te garanderen, ongeacht het type installatie. De nieuwe magnetische vuilafscheider-filter Caleffi XF filtert op superieure wijze, voor een ongeëvenaarde systeemreiniging en permanente bescherming van alle installatie-onderdelen.

Efficiënte werking
De magnetische vuilafscheider-filter combineert de werking van magneetfilter en vuilafscheider voor eXtra Filtering. Hij elimineert al vanaf de eerste doorgang van het systeemwater vuildeeltjes tot 160 micrometer. Grote onzuiverheden worden door een intern gaaselement afgescheiden, een uitlaatzeef met ultrafijne mazen vangt de allerkleinste deeltjes op. De centrale magneetstaaf trekt alle ijzerhoudende onzuiverheden aan.

Minimaal drukverlies
Dankzij het extra grote filteroppervlak is het risico op filterverstopping minimaal. Samen met het ‘easy clean’ systeem voor grondig onderhoud, garandeert dit een continue bescherming tegen verontreiniging van de hydraulische systeemcomponenten.
Ook het risico op drukverlies is beperkt door het extra groot en verfijnd filteroppervlak, de sterke interne magneet en het snelle onderhouds- en reinigingssysteem. Daardoor is de Caleffi XF ideaal voor warmtepompinstallaties. Hij voorkomt problemen bij de indienstelling en storingen, garandeert langdurig de systeemefficiëntie en verlengt de levensduur van de installatie.

Flexibele plaatsing
De Caleffi XF past op horizontale en verticale leidingen. Hij is beschikbaar in zeven maten, van ¾” tot 2”. De twee grootste, DN 40 en DN 50, hebben een bypass om het debiet dat door het toestel gaat te beperken, voor een lager energiegebruik van de circulatiepomp.
Het onderhoud van de magnetische vuilafscheider-filter gebeurt zonder demontage. Een draai aan een knop zet het ‘easy clean’ reinigingsmechanisme in werking: borstels maken de binnenkant van het filter schoon en kanaliseren het vuil naar de bodem, waar een schraper aangekoekt vuil losmaakt. Om het bezinksel van ijzerhoudende onzuiverheden te verwijderen, haal je de magneet eruit, bovenaan het toestel zit een dop om te ontluchten.

Warmtepompsysteem
De combinatie van deze eigenschappen maken de Caleff XF tot een vuilafscheider-filter die uitermate geschikt is voor warmtepompsystemen, waar de installatie erg gevoelig is voor onzuiverheden en nog sneller voor een disfunctie van het systeem kunnen zorgen.

Meer informatie: