Mark Climate Technology introduceert de AIRSTREAM Hybrid

De Mark AIRSTREAM Hybrid is een Eurovent gecertificeerde warmteterugwin-unit voorzien van tegenstroomwisselaar, indirecte adiabatische koeling én een warmtepomp voor naverwarming/koeling.

Aan de luchtkwaliteit in gebouwen worden steeds hogere eisen gesteld. Om aan deze eisen te kunnen voldoen dient er vaak meervoudig geventileerd te worden. Door het toepassen van standaard ventilatie-apparatuur gaat er echter veel energie verloren. Om dit verlies tegen te gaan heeft Mark de AIRSTREAM WTW-unit in het programma. Deze warmteterugwin-unit heeft een rendement tot 90%. Dit houdt in dat 90% van de afgevoerde energie wordt afgegeven aan de verse toevoerlucht. Door dit hoge rendement is in de meeste gevallen geen naverwarming nodig.

De AIRSTREAM is leverbaar in twee uitvoeringen voor zowel binnen- als buitenopstelling. De AIRSTREAM CFX is standaard voorzien van een gecertificeerde hoog rendement tegenstroomwisselaar met bypass. De AIRSTREAM HWX is standaard voorzien van een corrosie-bestendig warmtewiel met een sterk hygroscopische zeoliet coating.

Bij de AIRSTREAM Hybrid is de adiabaat geplaatst in de retour van de wtw-unit. Het voordeel hiervan is dat de absolute vochtigheid van de toevoerlucht niet hoger wordt. Door het bijschakelen van de DX-koeler zal de luchtvochtigheid in de ruimte afnemen. Hierdoor zal de werking van de adiabatische koeling op zeer warme dagen met een hoge luchtvochtigheid nog verder worden verbeterd.

In de winter functioneert de Airstream volledig als HR warmteterugwin-unit en kan de warmtepomp gebruikt worden als naverwarmer. Door toepassing van dit principe kan men ventilerend koelen tegen zeer lage exploitatie- en onderhoudskosten.

De AIRSTREAM wordt o.a. toegepast in kantoren, scholen, appartementencomplexen, werkplaatsen en kleedruimten.

De Mark AIRSTREAM wtw-units zijn EUROVENT en RLT Richtlinie-01 gecertificeerd en voldoen daarnaast volledig aan de huidige eisen van de ErP-verordening 1253/2018 voor ventilatie-producten.

Wilt u meer informatie hierover? Download de informatieve flyer.

Door toepassing van deze warmteterugwin-unit, kan de eindgebruiker eventueel in aanmerking komen voor de EIA regeling. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voordelen:

  • Hoog rendement
  • EIA subsidiabel
  • Zeer lage operationele kosten
  • Milieuvriendelijk systeem
  • Verhoging van de productiviteit
  • Plug & Play configuratie

Download de Airstream brochure voor meer informatie.