Nieuw: met één kanaal verwarmen, koelen en ventileren

Ventilatie, verwarming, koeling en warmwaterbereiding: door de jarenlange ervaring mag Brink Climate Systems hierin gerust een specialist worden genoemd. En ook rondom het ontwikkelen en fabriceren van duurzame, intelligente producten loopt het Staphorster bedrijf al jaren voorop. “Zeker op het gebied van luchtverwarming, een van de disciplines waarmee we groot zijn geworden”, zegt Albert van Lohuizen namens Brink. “Een prima techniek, die vooral binnen goed geïsoleerde woningen tot zijn recht komt. Via het principe van luchtverwarming stook je een woning namelijk met een klein beetje lucht heel efficiënt warm. En snel. Daarmee biedt deze techniek een groot voordeel in vergelijking met conventionele cv-systemen. Wanneer je de thermostaat hoger zet, moet je een tijdje wachten voordat het écht behaaglijk is. Dat nadeel heb je met luchtverwarming niet. Een graadje erbij is zo geregeld.”

Nieuwe mini-luchtverwarmers
De voordelen van luchtverwarming zijn door Brink Climate Systems vertaald naar de slimme, veelzijdige mini-luchtverwarmers Elan 4 en Elan E. Noviteiten die dankzij het lage energieverbruik uitermate geschikt zijn voor goed geïsoleerde huizen, zoals Nul-op-de-meter-woningen.  De nieuwe Elan E is een volledig elektrische direct gestookte mini-luchtverwarmer. In combinatie met een Renovent Excellent WTW-unit levert het toestel via één kanaal zowel warmte als verse ventilatielucht.

Ook koeling
Zijn ‘broertje’ de Elan 4 is naast verwarming en ventilatie ook geschikt voor koeling. Dit toestel is een indirect gestookte mini-luchtverwarmer en haalt zijn warmte uit een cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp. In combinatie met een warmtepomp kan ook koude worden geleverd.

Verschillende klimaatzones
Iedere ruimte in een woning wordt anders gebruikt en heeft daardoor ook een andere vraag. Beide Elan-toestellen zijn zo compact dat ze eenvoudig kunnen worden gestapeld tot een installatie die in huis verschillende klimaatzones schept, ook CO2-gestuurd.