Respect voor het milieu

100% gerecycleerde aluminium radiatoren

Met een aluminium radiator van Vasco kiezen klanten voor duurzaamheid in de ruimste zin van het woord. Enerzijds omwille van het 100% gerecycleerde aluminium dat de basis vormt voor al de aluminium radiatoren van deze fabrikant. Anderzijds vanwege de uitmuntende warmtegeleidende eigenschappen en de energiebesparende ingrepen in het ontwerp.

VASCO kiest bewust voor het gerecycleerd aluminium van zusterbedrijf E-MAX, dat eveneens deel uitmaakt van Vaessen Industries. Bovendien wordt bij het ontwerp van de radiatoren al nagedacht over hun lifecycle. VASCO zorgt ervoor dat de producten zo goed mogelijk kunnen worden hergebruikt, helemaal in lijn met de filosofie van de gesloten kringloop. .

Bekroond

Het aluminiumgamma van VASCO werd in België reeds bekroond met een Ecodesign Award Pro van de Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). De radiatoren gingen ook aan de haal met enkele internationale prijzen, zoals DesignPlus, IF, en Good Design Award. Het bewijs dat VASCO als producent van verwarmingsoplossingen op het vlak van duurzaam ondernemen een internationale voorloper in de verwarmingsindustrie is.

Drie keer besparen

De aluminium radiatoren van Vasco besparen drie keer:
- door de snelle reactietijd: de radiatorkern bevat slechts 2 liter water, tegenover 10 liter bij een klassieke radiator. Daarom reageert hij quasi onmiddellijk op de vraag van de thermostaat;
- door de maximale warmteafgifte: de warmteafgifte is dankzij het gebruik van gelakt aluminium maximaal, ook bij lage temperatuurverwarming;
- door de aangename stralingswarmte: de combinatie van convectie- en stralingswarmte zorgt voor een comfortabel warmtegevoel in huis. Daardoor kan de thermostaat gerust een graadje lager.

Optimale functionaliteit

Design ontleent zijn waarde niet aan zichzelf, maar aan de mate waarin het product beantwoordt aan de uiteindelijke doelstelling: een optimale
functionaliteit. Dat is ook de visie van VASCO. Bij het ontwikkelen van producten streeft deze fabrikant naar een perfecte balans tussen functionaliteit en productdesign. Authenticiteit is de norm, ook in de vormgeving van een designradiator. Het moet een geloofwaardig functioneel product zijn in een esthetisch mooie vormgeving. Stijlvol, mooi en puur om te zien, te voelen, te ervaren en te beleven.

Vanzelfsprekende vormgeving

Een VASCO-radiator belichaamt deze essentie, is ontdaan van elke overbodigheid en verenigt eenvoud, efficiëntie en functionaliteit tot een natuurlijke, vanzelfsprekende vormgeving. En, heel belangrijk, het moet niet alleen vandaag, maar ook binnen dertig jaar nog even authentiek, inspirerend en doeltreffend zijn. Om deze visie kracht bij te zetten en om zijn naam als marktleider waar te maken lanceert VASCO ieder jaar minstens drie product-innovaties, waarvan één een technologische vernieuwing betekent.