Gezond én stijlvol

INTELLIGENTE VENTILATIE, OP DE BEHOEFTE AFGESTEMD

Goed ventileren is nodig voor gezonde lucht in huis. Maar in veel huizen wordt verkeerd geventileerd. Tocht, vocht, lawaai en gezondheidsklachten van de bewoners kunnen het gevolg zijn. De luchtkwaliteit en het wooncomfort optimaliseren doe je door te kiezen voor vraaggestuurde ventilatie. Zonder er naar om te hoeven kijken, is er altijd schone en gezonde lucht in de woning. En dat is goed voor zowel de woning als de gezondheid.

Vraaggestuurde ventilatie regelt de ventilatie in de woning automatisch. Het systeem werkt door middel van sensoren, die het ventilatiesysteem aansturen. De Zehnder CO2-sensoren analyseren de luchtkwaliteit in een ruimte en geven dit door aan het ventilatiesysteem. Op basis van de meetwaardes wordt er automatisch meer of minder geventileerd, afhankelijk van de vereiste (gezonde) luchtkwaliteit. Vraaggestuurde ventilatie kan worden toegepast bij zowel mechanische ventilatiesystemen, systeem C, als bij ventilatiesystemen met warmteterugwinning, systeem D.

Hoe het werkt

De nieuwe CO2- sensor van Zehnder combineert een modern, gebruiksvriendelijk design met de nieuwste sensortechnologie. Twee verschillende functies zorgen dat de sensor aan alle vereisten voldoet. Als installateur kun je de besturingsmodus selecteren waarin de CO2-sensor de nodige luchthoeveelheid aan het ventilatietoestel doorgeeft. Of je selecteert de sensormodus waarin het ventilatietoestel rekening houdt met de CO2-waarden van de sensor en automatisch voor een optimale luchtstroom zorgt. In beide gevallen zijn fouten uitgesloten omdat de sensor eenvoudig in te stellen is en indien gewenst zelfs volledig automatisch werkt.

Gebruiksvriendelijk

De bediening is via één knop makkelijk te begrijpen en eenvoudig te bedienen. Er kan worden gekozen tussen automatische ventilatie of drie ventilatiestanden. Waarschuwingsmeldingen bij hoge CO2-waarden worden alleen uitgegeven wanneer deze niet snel genoeg worden gereduceerd door de luchthoeveelheid te verhogen.

Design

De CO2-sensoren zijn als inbouw- en opbouw variant beschikbaar, wat deze oplossing geschikt maakt voor zowel nieuwbouw als renovatie. De inbouwvariant is te combineren met het standaard schakelmateriaal van Busch & Jaeger, Gira en Jung waardoor de sensor naadloos weggewerkt kan worden in het bestaande schakelmateriaal.