Efficiënt warm water

EEN WARMTEPOMPBOILER VOOR IEDER HUISHOUDEN

De aroSTOR warmtepompboiler is een zeer efficiënte en betaalbare oplossing voor warm water in huis. De serie warmtepompboilers is te verkrijgen in verschillende capaciteiten: wandmodellen van 80, 100 en 150 liter (voor huishoudens van 2 tot 4 personen) en staande uitvoeringen van 200 en 270 liter (voor huishoudens van 5 tot 6 personen).

Optimaal rendement

Dankzij de warmtepomptechnologie haalt de aroSTOR 75 procent van de nodige energie voor sanitair warm water uit de buitenlucht. De warmtepompboiler werkt zelfs bij lage luchtaanvoertemperaturen tot -7°C waarmee tot 60°C warmtapwater wordt bereid door alleen gebruik te maken van de warmtepomp – zonder het gebruik van het elektrisch verwarmingselement.
Door gebruik van verschillende accessoires is zowel binnen- als buitenlucht bruikbaar als energiebron. Bovendien heeft Vaillant een aansluitkit met luchtkanalen ontwikkeld, voorzien van verschillende accessoires, om zo de verbinding tussen de warmtepomp en de buitenlucht luchtdicht te maken.

Laag geluidsniveau

Dat is goed nieuws voor gasloze nieuwbouwwoningen en renovaties, maar ook voor passiefwoningen of lage- energiewoningen, waar luchtdichtheid belangrijk is en waar de behoefte aan sanitair warm water vaak groter is dan de behoefte aan verwarming. Door de intelligente inregeling van het dag-/nachttarief kan er worden geprofiteerd van verwarmingstijden. Ook is het geluidsniveau indrukwekkend laag. De wandmodellen produceren 32 dB(A) en staande uitvoeringen 39 dB(A) op 2 meter afstand.

Design en gemak

Bij de ontwikkeling van de aroSTOR warmtepompboilers is extra aandacht besteed aan de vorm en de kwaliteit van het materiaal en de onderdelen. Het gewicht van alle versies is laag en alle onderdelen zijn makkelijk te bereiken. Daardoor laten deze boilers zich verrassend eenvoudig installeren en onderhouden.
Om de veiligheid van de warmtepompboiler te garanderen, zijn de boilers uitgerust met legionellabescherming en vorstbeveiliging. Als de gebruiker al zonnecollectoren en/of een ketel in gebruik heeft, wordt aangeraden om te kiezen voor de warmtepompboiler met een extra spiraalvormige warmtewisselaar die bijverwarming via deze energiebronnen mogelijk maakt.

Subsidie

De warmtepompboiler aroSTOR komt in aanmerking voor een subsidie van 1.250 euro. Deze subsidie geldt voor eindgebruikers.