Voortdurend innoveren

VOOR MAXIMAAL COMFORT EN OPTIMAAL ENERGIEGEBRUIK

“Innoveren betekent risico’s nemen. Maar dat doen we graag. Het is zo belangrijk om je te blijven ontwikkelen binnen de installatiebranche. Zeker nu duurzaamheid in de bouw steeds actueler wordt en efficiënte, energiebesparende systemen de voorkeur hebben”, aldus Peter Riethorst van UniWarm. Het Vordense bedrijf is totaalleverancier van klimaatsystemen en verwarmingselementen. “De afgelopen jaren hebben we vele slimme producten ontwikkeld en aan ons assortiment toegevoegd. Deze producten worden verkocht door dealers in heel Nederland.”

“We zijn het meest trots op ons klimaatsysteem. Dit passen installateurs regelmatig toe tijdens duurzame bouwprojecten”, aldus Peter. “Het systeem is geliefd onder aannemers omdat het enerzijds bijdraagt aan duurzaam bouwen en anderzijds eenvoudig en snel is te installeren. Het is namelijk een lichtgewicht, droogbouwsysteem dat bestaat uit een verwarmings-, koelings- en afwerkingslichaam in één. Verder kan het eenvoudig worden aangesloten op een warmtepomp.”
Het materiaal bestaat uit gipsvezel die eindeloos is te recyclen. Naast het feit dat de platen van dit duurzame materiaal zijn gemaakt, hebben ze allemaal dezelfde homogene structuur. Hierdoor is de reactietijd bij een warmte- of koelvraag snel, waardoor een ruimte binnen korte tijd de gewenste temperatuur heeft. Verder kan het systeem heel goed de warmte bufferen. Al deze voordelen maken het systeem geschikt voor bijvoorbeeld duurzame renovaties van jaren 30 woningen.

Natuurlijk materiaal

De gipsvezel van het klimaatsysteem is niet het enige duurzame materiaal dat UniWarm toepast. Het bedrijf combineert de kwaliteit van de verwarmingssystemen ook met ander natuurlijk materiaal en restproducten. Zo heeft het bedrijf de ecologische wandverwarming geïntroduceerd. Deze bestaat onder andere uit een vezelplaat die vervaardigd is uit houtvezel van houtfabrieken. Dit scheelt een hoop afval. Het systeem creëert daarnaast een ideaal binnenklimaat in de huiskamer of slaapkamer.
Voor de temperatuur in de badkamer heeft UniWarm eveneens een geschikte oplossing: een waterdichte, lichtgewichte, voorgefreesde isolatieplaat, waar installateurs gemakkelijk de leidingen op kunnen monteren. Dankzij de isolatieplaat die de warmte één kant opstuurt verwarmen de tegels in de badkamer heel snel. Zo is het ook in de winter comfortabel bivakkeren in de badkamer.

Slimme oplossingen

Naast klimaatsystemen produceert en levert UniWarm verwarmingselementen die nieuwe én bestaande systemen optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is de constant flow-verdeler. Hiermee kan de eindgebruiker de hoeveelheid water over individuele verwarmingsgroepen heel nauwkeurig instellen. Het gevolg hiervan is dat er nooit te veel water zal stromen door de verwarming. De verdeler gaat daarnaast drukschommelingen tegen waardoor de temperatuurregeling zeer stabiel is.

Reiniging

Met Sentinel besparen eindgebruikers ook kosten en energie. De meeste verwarmingssystemen worden nooit gereinigd, waardoor de installatie uiteindelijk vervuild en verstopt raakt. Na verloop van tijd werkt de verwarming zo slecht dat de monteur langs moet komen. Sentinel gaat dit proces tegen.
Het product reinigt, beschermt en onderhoudt cv-installaties, vloerverwarming en radiatoren, dankzij een aantal belangrijke elementen: het krachtige Vortexfilter (compleet met kogelkranen) die het vuil opvangt en verstopping voorkomt, en een aantal vloeistoffen met hun eigen functies. De vloeistof X100 beschermt de cv-installatie bijvoorbeeld tegen corrosie en kalkaanslag. Sentinel zorgt er dus voor dat de verwarming veel langer schoon blijft en dus een optimale warmteafgifte behoudt.
Peter: “UniWarm blijft vooruitdenken. We zullen de komende jaren ook inspelen op de nieuwste ontwikkelingen in de bouw en wet- en regelgeving. Zo kunnen we onze klanten altijd zo goed mogelijk bedienen met energiebesparende en comfort biedende producten.”