Slimme warmtepompen

IT’S EASY TO BE SMART MET DE S-SERIE VAN NIBE

De innovatieve S-serie van NIBE omvat slimme water/water en lucht/water warmtepompen met bijpassende binnenunits, boilers en accessoires. Alle producten zijn gebaseerd op een nieuw hard- en softwareplatform waarbij connectiviteit centraal staat, zonder de compatibiliteit met huidige accessoires te verliezen.

Strak, tijdloos en eenvoudig te bedienen
Wat als eerste opvalt aan de nieuwste generatie slimme warmtepompen van NIBE, is het design. Dat is Scandinavisch strak, stijlvol en tijdloos. De warmtepompen zijn bovendien voorzien van een handige greeploze deur die met één vingerbeweging opent. Het bedienen van de warmtepompen verloopt intuïtief via een overzichtelijk touchscreen met swipe-functie. De smart guide regeling maakt het eenvoudig om instellingen te controleren en (tijdelijke) wijzigingen toe te passen. Een energiemeter – standaard op elke warmtepomp – geeft de gebruiker bovendien inzicht in het energieverbruik.

Voorbereid op een slimme toekomst
De nieuwe S-serie is optimaal voorbereid op een toekomst waarin alles in een intelligent netwerk met elkaar verbonden zal zijn. Alle warmtepompen zijn daarom voorzien van geavanceerde smart home technologie en een geïntegreerde wifiverbinding voor draadloze communicatie met smartphones en tablets óf (via een router) met het internet. Ze zijn zelfs voorbereid op toekomstige services, zoals stembesturing (bijvoorbeeld via Google Home) en de mogelijkheid om te anticiperen op fluctuaties in energietarieven (Smart Price Adaption), de belasting van het energienetwerk (Smart Grid Read) en zelfs de weersverwachting.

Gratis app: myUplink
Voor consumenten stelt NIBE de gratis app myUplink beschikbaar. Via deze app kan niet alleen de status van de warmtepomp worden gecontroleerd, maar kunnen ook de instellingen voor cv-verwarming, koeling en de bereiding van warm water worden aangepast. Bij een onverhoopte storing ontvangen ze bovendien direct een waarschuwing via een push-bericht en eventueel een e-mail.

Meer servicemogelijkheden
Installateurs kunnen via de professionele versie van de app desgewenst op afstand de settings van de warmtepomp raadplegen en het functioneren ervan controleren. Ook biedt het online platform meer mogelijkheden voor monitoring en beheer op afstand. Krijgt de installateur bijvoorbeeld per telefoon een melding dat een klant minder comfort ervaart, dan kan op afstand worden beoordeeld of de warmtepomp naar behoren functioneert. Dankzij myUplink en myUplink PRO was het beheren en bedienen van warmtepompen op afstand nog nooit zo makkelijk, snel en gebruikersvriendelijk!

www.nibenl.nl

NIBE S2125

Halverwege 2021 vindt de introductie plaats van de NIBE S2125: een modulerende monoblock lucht/water warmtepomp die gebruikmaakt van het koudemiddel R290 (propaan) met een extreem lage GWP-waarde van 3. De zeer stille werking en de geleverde aanvoertemperatuur tot 73°C maken de NIBE S2125 met name interessant voor bestaande bouw.