Met één LBK all electric

PLUG AND PLAY KOELEN EN VERWARMEN EN VENTILEREN

Dankzij een uitbreiding van de ClimaPac hoeven installateurs vanaf medio juni bij de installatie enkel ervoor te zorgen dat deze luchtbehandelingskast is aangesloten op het stroomnet. “Met deze uitbreiding bieden we bedrijven met één kast de mogelijkheid om hun gebouw op een all electric manier zowel te koelen en te verwarmen als goed te ventileren”, vertelt Evert van Merkestijn van STULZ.

Naar aanleiding van vragen van installateurs en diverse klanten besloot leverancier in klimaatoplossingen STULZ Groep B.V. om de luchtbehandelingskast ClimaPac uit te breiden. Door deze uitbreiding zorgt het bedrijf voor een apparaat die beschikt over twee unieke eigenschappen. Ten eerste, een frame inclusief warmtepompen. De warmtepompen op de ClimaPac zijn van het merk Mitsubishi Heavy Industries, waar STULZ in Europa de grootste importeur van is. Ook beschikt de unit over een warmteterugwinningsunit. Hierdoor kan de ClimaPac naast het koelen en verwarmen van een gebouw worden gebruikt voor een goede ventilatie in een gebouw.

Compleet apparaat
“Met deze uitbreiding is de ClimaPac een compleet apparaat geworden”, vindt Evert van Merkestijn, accountmanager bij STULZ Groep B.V.. “Goede ventilatie is het afgelopen jaar een belangrijker onderwerp geworden. Dat komt met name door het coronavirus. We hebben gemerkt dat bedrijven steeds meer interesse zijn gaan tonen in het ventileren van hun bedrijfsgebouwen.” Daarnaast valt hem op dat steeds meer organisaties door de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid de wens hebben om hun bedrijfsgebouw energiezuinig of energieneutraal te maken. “Dankzij de uitbreiding voorziet de ClimaPac in beide behoeften.”

Standaard en maatwerk
Hoewel de officiële presentatie in de tweede week juni plaatsvindt, laat Van Merkestijn weten dat de uitbreiding van de ClimaPac al langer beschikbaar is. “Sterker nog, ik heb hiervoor in mei al aanvragen gekregen. We bieden deze nieuwe luchtbehandelingskast in vijf verschillende types aan, voor diverse soorten gebouwen van verschillende grootte. Dat komt ook omdat we naast onze standaardtypes ook maatwerkkasten aanbieden.” Van hotels en universiteiten tot ziekenhuizen, industrie en winkelcentra; het apparaat zorgt voor een goede koeling, verwarming en ventilatie. “En ook in casino’s, hiervan hebben wij recent een opdracht binnengekregen”, vertelt hij.

Alles onder één dak
De productie vindt voorlopig plaats in Spanje, maar na de zomer wordt de ClimaPac voor een deel in Nederland geproduceerd. In de herfst wordt naar verwachting het nieuwe hoofdkantoor van STULZ in Hoofddorp opgeleverd, een gasloos en energie-efficiënt pand op industrieterrein ‘De President’. Bij dit kantoor komt ook een productielocatie voor de ClimaPac, geeft Van Merkestijn aan. “Wij zijn het enige bedrijf in Nederland, dat alles onder één dak heeft, waaronder ook eigen stekmonteurs. Deze monteurs zijn ervoor opgeleid dat ze mogen zorgen voor de vulling van een warmtepomp met een F-gas als koudemiddel.” Dit maakt de ClimaPac Compact een plug-and play oplossing voor de installateur.

Plug and play
De uitbreiding biedt niet alleen de bedrijven een goede oplossing om hun gebouw te ventileren, koelen en te verwarmen, zegt hij. “Het biedt ook onze directe klanten, de installateurs, goede voordelen. Het voornaamste voor hun is dat we hebben gezorgd voor één kast, die eenvoudig is aan te sluiten. Als de kast op het dak van een pand staat, hoeven ze niet meer verschillende onderdelen aan elkaar te verbinden. Dankzij de uitbreiding is de ClimaPac plug and play, ze hoeven enkel nog de stekker in het stopcontact te steken.”
Daarbij staat STULZ altijd voor de installateurs klaar om ze van vrijblijvend advies te voorzien. “Van algemene vragen tot advies over een specifiek project, ze kunnen altijd bij ons terecht”, aldus Van Merkestijn.