Ventilatievloerverwarming

VERWARMING EN LUCHTVERVERSING INEEN

Twaalf jaar geleden bracht UniWarm een nieuw product op de markt: de ventilatievloerverwarming. Inmiddels hebben installateurs deze innovatie in honderden woningen geplaatst. “De ventilatievloerverwarming is praktisch in aanleg, biedt meer comfort dan de gangbare vloerverwarming en ververst de lucht. Dat maakt deze innovatie zo bijzonder”, zegt Peter Riethorst, eigenaar van UniWarm.

Zo werkt de ventilatievloerverwarming
De ventilatievloerverwarming is een vloerverwarming en koelsysteem in combinatie met ventilatie. Het systeem werkt als volgt. Lucht wordt onder de vloerverwarming doorgeblazen en via roosters in de vloer uitgeblazen. Dit is uitzonderlijk. Doorgaans bevindt een ventilatiesysteem zich in het plafond, waardoor luchtverversing vooral bovenin een ruimte plaatsvindt. Maar met het systeem van UniWarm verplaatst de lucht zich vanaf de vloer tot aan het plafond. De lucht van de gehele ruimte wordt dus ververst, wat zorgt voor een gezonder leefklimaat. De afvoer van de lucht vindt plaats via afzuigkanalen in het plafond.

Luchtverplaatsing op lage snelheid
Hoewel de lucht in grote volumes door de gehele ruimte wordt geblazen, hebben bewoners geen last van tocht. De lucht verplaatst zich namelijk op lage snelheid. Verder verwarmt de vloerverwarming de lucht voor. Dit zorgt ervoor dat de uitblaastemperatuur vrijwel gelijk is aan de vloertemperatuur. Tijdens de koude wintermaanden biedt dit extra comfort.
Ook in de zomer is het product ideaal. De vloerkoeling koelt de luchtstroom onder de vloer af. De ruimte wordt dus niet alleen vanaf de vloer gekoeld, maar ook door de gekoelde lucht die de ruimte wordt ingeblazen. Hierdoor ontstaat er sneller een aangename gevoelstemperatuur.

Besparing op de bouwkosten
Behalve voor de eindgebruiker is de ventilatievloerverwarming ook prettig voor de installateur en de aannemer. Zo bespaart u met dit systeem op de totale bouwkosten. Dankzij de lage opbouwhoogte van slechts 10 centimeter kunt u de ventilatievloerverwarming direct op de kanaalplaatvloer leggen. Betonstorting in kanalen is zodoende niet nodig.
Wat ook kosten bespaart is dat u de ventilatie in de afwerkvloer kunt integreren. Hierdoor hoeft u geen toevoerleidingen op andere plekken in de ruimte te plaatsen.
Peter: “De kracht van de ventilatievloerverwarming is dat we deze simpel hebben gehouden. Je kunt met één product de gehele vloer voorzien en we hebben gebruikgemaakt van betaalbare materialen. Hierdoor is het systeem toepasbaar in zowel luxe als standaard woningbouw.”

Meedenken met het ontwerp
Als aannemers kiezen voor de ventilatievloerverwarming, kiezen ze tegelijkertijd voor een behulpzame leverancier. UniWarm denkt graag mee met het ontwerp en geeft de installateurs een uitgebreid legplan. Ook kan UniWarm eventueel assisteren bij het in- en naregelen. “We vinden het belangrijk voor onze klanten klaar te staan en hen te begeleiden als dat nodig is”, zegt Peter.

UniWarm is sterk in het ontwerpen en produceren van innovatieve systemen voor de verwarmings- en koelingsbranche. Geïnteresseerd? In de online catalogus vindt u meer informatie https://uniwarmproducts.nl/ .

Meer weten over de ventilatievloerverwarming? Neem dan contact op met een adviseur van UniWarm. Dit kan per telefoon (+31 (0)575 - 555 777) of per e-mail (info@uniwarm.nl).