Warmtepompboiler

WELKOME AANVULLING OP BESTAAND VERWARMINGSSYSTEEM

Zowel in nieuwbouw als in bestaande gebouwen draagt de FHS-warmtepompboiler met een netto inhoud van 166 liter effectief bij tot een vermindering van de energiekosten. De nieuwe WOLF warmtepompboiler is toepasbaar in vele situaties; of het nu gaat om een eengezinswoning of een appartementencomplex, als onderdeel van een totaaloplossing of als stand-alone unit voor de bestaande verwarmingsinstallatie.

Milieuvriendelijk en energiebesparend
De warmtepompboiler gebruikt het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan). R290 heeft een GWP waarde van 3 en is niet schadelijk voor ons milieu. De FHS warmtepompboiler benut de warmte uit de afvoerlucht van de woning voor de bereiding van warmwater.
Wanneer de FHS in een technische ruimte of in de nabijheid van een wasmachine of droger wordt geïnstalleerd, bereikt hij een bijzonder hoog rendement door de (rest)warmte te absorberen. Het positieve neveneffect: doordat het apparaat de vochtige, warme lucht afzuigt en gekoelde, drogere lucht afgeeft, daalt de luchtvochtigheid.

Gemakkelijk plaatsen en bedienen
Dankzij de geringe afmetingen (HxBxD 1576x540x575 mm) kan de FHS gemakkelijk geplaatst worden, zelfs in woningen waar de ruimte gering is. Het toestel wordt stekkerklaar geleverd en is Smart Grid (SG) ready. Opgewekte energie door PV-panelen kan worden gebruikt voor de elektrische voeding van de FHS. Door middel van een draaiknop op het bedieningspaneel kan het toestel worden bediend. Alle belangrijke functies kunnen met deze draaiknop snel in een hoofdmenu worden opgeroepen.

Betrouwbaar en hygiënisch
Met behulp van de individueel instelbare legionellabescherming zorgt de FHS het hele jaar door voor een hygiënische warmwatervoorziening. Dit komt omdat elke unit standaard een elektrisch element van 2 kW heeft en zo gedurende korte perioden een hoge warmwatertemperatuur kan genereren.

 

Meer informatie:

WOLF Energiesystemen, Kampen
Tel: 038-3335086
www.wolf.eu info-nl@wolf.eu

Optimaal stroomverbruik

Een overschot aan elektriciteit kan worden gebruikt voor de bereiding van warm water. Daarvoor volstaat een tweedraadsleiding voor aansluiting op de omvormer met PV-uitgang. Dit vergroot de onafhankelijkheid van het net.