All seasons airco

COMFORT IN HUIS, HET HELE JAAR DOOR

Het wandgemonteerde binnendeel en het buitendeel van de nieuwe Daikin Perfera zijn volledig opnieuw ontworpen en voorzien van een aantal nieuwe features voor een nog betere gebruikservaring en een eenvoudige installatie. Daarnaast zorgt de Perfera het hele jaar door voor een binnenklimaat met optimaal comfort en schone lucht in de woning tegen lage energiekosten.

Het Perfera wandmodel is een compacte, ruimtebesparende airconditioner met een nieuw ontwerp dat in elk interieur past. De nieuwe Comfort+ functie garandeert een optimaal comfort met een gelijkmatige temperatuur in de hele ruimte zowel in de zomer als in de winter. De dubbele kleppen leiden de lucht naar het plafond bij koelen en langs de muur bij verwarmen. 3D-luchtstroom functie kan worden geactiveerd waarmee de verticale en horizontale auto-swing gecombineerd worden voor optimale luchtverdeling in grote ruimtes. De 2-zonebewegingssensor zorgt ervoor dat de luchtstroom naar een zone wordt gestuurd, waar op dat moment geen persoon aanwezig is. Wanneer er niemand in de ruimte wordt gedetecteerd, schakelt het systeem automatisch over naar de energiebesparende modus. Met de Heat Boost-functie wordt de woning snel opgewarmd en de ingestelde temperatuur 14% eerder bereikt dan met conventionele airconditioners.
Het Perfera all seasons aanbod is uitgebreid om extra flexibiliteit in configuratie te bieden en is beschikbaar in zes capaciteiten, van bouwgrootte 15 tot 50. Met de nieuwe bouwgrootte 50 kunnen grotere capaciteiten geïntegreerd worden in dezelfde ruimte, wat meer flexibiliteit en keuze biedt voor zowel eindgebruikers als installateurs.

Lage geluidsniveaus
Een nieuw ontworpen ventilator van het Perfera wandmodel (binnendeel) optimaliseert de luchtstroom en zorgt voor een hoge energie-efficiëntie en nauwelijks hoorbare geluidsniveaus van 19 d(B)A. Gecombineerd met het geluidsarme buitendeel levert Perfera rust en stilte voor bewoners en buren, waardoor een geschikte oplossing is voor stedelijke omgevingen. Het geluidsniveau van het buitendeel kan via de afstandsbediening met 3 d(B)A worden verlaagd met de stille modus buitendeel.
De ingebouwde nachtmodus van de Perfera zorgt voor een comfortabele nachtrust voor iedereen, door de kamertemperatuur met 2˚C te verlagen in de koelere seizoenen en deze in de zomer met 0,5˚C te verhogen, waardoor ook een verlaging van het energiegebruik wordt gerealiseerd.

Gebruiksgemak
De nieuwe Perfera all seasons airconditioner is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Instellingen kunnen naar wens worden gewijzigd of gepland met de meegeleverde infraroodbediening of via de Daikin Onecta app vanaf een smartphone. Spraakbediening met Google Assistant, Amazon Alexa of Homey biedt directe, intuïtieve controle over de instellingen en stelt gebruikers in staat het energiegebruik online te monitoren.

Gecontroleerde binnenlucht­kwaliteit
De krachtige luchtzuiveringsmogelijkheden van de Perfera zorgen voor schonere lucht. De geïntegreerde Daikin Flash Streamer-technologie, geurverdrijvend titaniumapatietfilter en zilverallergeenfilter verwijderen stof, allergenen en nare geurtjes. Nieuw is het wasbare statische zilverfilter, behandeld met een actieve lonpure stof om bacteriën en virussen op te vangen, te verminderen en te verwijderen.

Voordelen voor installateurs
Ook voor installateurs biedt de volgende generatie Perfera aanzienlijke voordelen. Maximale capaciteiten voor bouwgrootten 20 t/m 42 zijn met 20% verhoogd voor koeling en 30% voor verwarming binnen de bestaande dimensies. Bovendien zijn de luchtstromen verbeterd. Dit zorgt voor aanzienlijk meer flexibiliteit in configuratie. Verder is er een breed aanbod digitale tools en platforms beschikbaar om installateurs te helpen bij het bieden van uitgebreide support aan klanten.
Daikin introduceert in 2024 de Daikin Cloud Service (DCS) Residential, een dienst voor monitoring, regeling en onderhoud op afstand van residentiële systemen via het bestaande Stand By Me platform. Het stelt installateurs in staat om (na akkoord van de eindgebruiker) snellere analyses en interventies uit te voeren en te beslissen welke reserveonderdelen nodig zijn, waardoor de huisbezoeken bij klanten worden geminimaliseerd en tijd en servicekosten worden bespaard.

Belangrijkste kenmerken Perfera

• een seizoensrendement voor koelen (SEER) tot 9,47 en een seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt voor verwarmen (SCOP) tot 5,20;
• energielabel tot A+++ bij koelen en verwarmen, zowel in Single- als Multi-splituitvoering;
• praktisch geruisloze werking met geluidsniveaus tot 19 d(B)A;
• werkingsbereik van -21°C tot +50°C