Continu en zonder lawaai

Gezonde ventilatielucht in huis

Voor situaties in geluidsbelaste gebieden introduceert Brink Climate Systems twee nieuwe decentrale ventilatietoestellen: Sonair en Sonair CO2. In geluidsbelaste gebieden is continu verse en gefilterde lucht in huis zonder hinderlijk geluid van buiten vaak lastig te realiseren. Je wilt gezonde ventilatielucht in huis, maar lawaai van bijvoorbeeld een snelweg, spoorweg, luchthaven of industriegebied wil je buiten houden. De Sonair is voorzien van geluidswerende eigenschappen waardoor het geluid van buiten binnen niet hoorbaar is. De geluidsdemping over de gevel is zelfs meer dan 50 dB(A). Ook het toestel zelf is stil.

Dagelijks lezen en horen we steeds meer over het belang van continu verse én schone lucht in huis. Vooral als je je realiseert dat we meer dan 25.000 keer per dag adem halen. Brink wil dat iedereen van excellente lucht kan genieten. Ook in situaties met hinderlijk geluid van buiten is dat mogelijk door het nieuwe ventilatietoestel Sonair.
Actieve CO2-sturing
De nieuwe Sonair is beschikbaar als variant met CO2-sturing. Deze CO2-sturing zorgt ervoor dat de ruimte actief vraaggestuurd geventileerd is. De mate van ventileren is afgestemd op de actuele kwaliteit van de binnenlucht. Wanneer de luchtkwaliteit vermindert, signaleert de CO2-sensor dat en gaat de hoeveelheid ventilatie in het vertrek automatisch omhoog. Zo blijft de luchtkwaliteit continu gegarandeerd optimaal. Daarnaast wordt er niet meer geventileerd dan nodig is.

Verkoeling door spuien
De maximale ventilatiecapaciteit van de Sonair is 150 m3/h. Hierdoor is spuien (veel ventileren in één keer) via de Sonair mogelijk. Spuien kan verkoeling bieden tijdens de warme zomermaanden. Door de Sonair ‘s nachts op de hoogste stand te zetten haal je koele, gefilterde buitenlucht naar binnen. Het raam kan dicht blijven zodat, naast lawaai van buiten, ook muggen geen kans krijgen om je nachtrust te verstoren. Wil je na een feestje of na het kokkerellen de luchtkwaliteit in je huis weer snel op peil krijgen? Ook dan is spuien met de Sonair een uitstekende oplossing.

Eenvoudige bediening en installatie
Met de uitneembare afstandsbediening regel je zelf eenvoudig de hoeveelheid toegevoerde verse buitenlucht, met daarbij keuze uit 10 ventilatiestanden. Het toestel wordt aan de binnenzijde van de gevel gemonteerd in de buurt van een wandcontactdoos. Voor de luchttoevoer van buiten is het nodig in de gevel een doorvoer naar buiten te maken. Een uitgebreid assortiment aan muurdoorvoeren, muurroosters en (zij)aansluitingen maakt het mogelijk om op vrijwel elke plaats en met behoud van het gevelaanzicht de Sonair te installeren.

Voor uitgebreide informatie over de Sonair download je hier het leaflet.

leaflet